Litnet: Oneerlikheid oor die ontstaansgeskiedenis van Afrikaans

Februarie 18, 2010 in Sonder kategorie

Hier volg ‘n aanhaling uit ‘n artikel van van Jason Lloyd op Litnet

Die joernalis Leopold Scholtz het onlangs in sy rubriek geskryf: “Afrikaans behoort nie net aan die Afrikaners nie; dit behoort aan almal wat die taal praat.” As in ag geneem word dat bruines aan die Afrikaanse taal sy eerste beslag gegee het, dan moet Scholtz se sin soos volg lees: “Afrikaans behoort nie net aan die bruines nie; dit behoort aan almal wat die taal praat.” Dit is dié oneerlikheid by sommige wittes oor die ontstaansgeskiedenis van Afrikaans wat bruines skepties maak om betrokke te raak by die “taaldebat” by die Universiteit van Stellenbosch. Sulke oneerlikheid versterk onderlinge wantroue tussen wit en bruin.

Lees meer hier

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.