Die see

September 21, 2009 in Sonder kategorie

Die see in Valsbaai is vanoggend stil soos ‘n spieël sodat elke beweging van die walvisse duidelik uitstaan.

Op die foto sien jy Simonstad in die verte – die walvisse is ongelukkig nie op die foto te siene nie …

9 antwoorde op Die see

 1. zephur het gesê op September 21, 2009

  Het die Kaap nog sulke winter weer.

 2. Die Noordwester kom al die afelope twee weke in die vallei af – ononderbroke – en solank as wat dit duur, bly die lente weg. Maar die blommetjies gee nie om nie – hulle blom hulle blom – dis maar ons mense wat ons moet toewikkel om langs die see te gaan stap. Vandag is darem lekker weer!

 3. Pratig Vuurklip!

 4. dagsê

 5. Naandsê! Sedert vanoggend het die wind gedraai en nou waai die Sedoos ons weg.

 6. ag! presies ‘n jaar terug was ek daar…..en walvisse gesien…. hoe trek my hart ‘n punt…..

 7. wolke soos n skildery..

 8. n.a.v. jou kommentaar op my laaste inskrywing, 1. verkrimmel ja, nie verkrummel nie (digterlike vryheid, in hierdie geval aangewend om die misnoë van die ervaarder te kenne gee, te wete dat selfs die verkrUmmeling hier nie is soos wat die digter dit wou of moes ervaar nie, dis ‘n harder, meer kriminele ervaring).
  2. opkonstaan, ja, opkonstaan. ‘n nuutskepping deur die digter om aan te dui hoe vinnig, in een beweging die opstaan van sy knieë af sou plaasvind as hy eindelik losgelaat word uit sy gekettingde, biddende posisie.

 9. Baie mooi

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.