by

Kyk hoe ry ons, Anha! lysie

Februarie 11, 2010 in Sonder kategorie

1) You driving home from work one afternoon, you notice a vehicle that has been behind you since you left work? What do you do?

 Ek panic nie maklik nie. Een oggend een straat van die huis af, is daar ‘n kar agter my. Meeste van ons ry die een pad tot by die highway afrit. Op die snelweg is die kar op my hakke. Die eerste beste straat as ons stad inkom, draai ek af. Kar bly sit op my hakke. Die eerste beste straat draai ek weer af, en die kar gaan my verby, net om my weer een straat boontoe te vang, weer agter my. Wel, nou is daar net een pad, en dis werk toe. Draai in die staat af, fikker vir my ingang, swipe my kaart, kar nog steeds agter my… ek zoom die parking ramp op..Kar agter my. Ek draai regs, kar draai links in die parkeer area. Ek klim uit, sy ook. Sê dankie vir die veilige ry tot by die werk. *6uur soggens in nie altyd die veiligste tyd nie, veral nie in die donker winter nie. Sy werk oorkant die straat van my. Die feit is ons het 21 km so saam-saam gery.

2) On arrival at your driveway, the same suspicous car behind turns in behind you, what do you do?

 Ek ry altyd om die blok (drie maniere) as iemand agter my ry.

  

3) As you enter the road to your home, you see a guy sitting under a tree near your home, what do you do?

 Ons het een van daai remote deurklokkies gekoop. Dit lê op die eetkamer tafel. Omdat ons om ‘n draai bly, het ons genoegsame range – en die remote is in my kar. As ek enige iets verdag opmenk, druk ek die knoppie en ry verby die huis. My man sal dan weet daar is moeilikheid op straat. 

4) On approaching your driveway, Do you look or notice any coke cans, plastic bags or other “markers” at the bottom of your drive, what does this mean?

Altyd…Rooi en groen blikkies, (Rooi blikkies – Gewapende inwoners of meer as een…Groen beteken maklike teiken of met hulp van binne)  klippe, bakstene, koerante ens. Deesdae verf/chauk hulle algemene merkers soos die Walk for Life en ander drawers gebruik. Ook gebreekte plante is ‘n teken.

5) You arrive in your driveway to find your electric gates aren’t working when you push the remote, what do you do?

 Ry na die garage of winkel onder in die straat, bel my buurman om te hoor of hulle krag het…dan bel ek vir die volgende 4 ure die City of Swape om my probleem te rapporteer. (ons garage is nie op dieselfde Db as die huis nie…dus sou daar fout binne wees, sal die garge steeds werk)

 

6) If you have kids in the car are the child locks “ON” so the kids cant open the doors?

My kar sluit net met sluitels oop en toe. No child lock of auto-locks nie. My kind sluit automaties die deur as hy inklim.

7) Do you drive only your car or do you drive the ones around you as well?

Ek deel nie, en wil ook nie gedeel word nie.

8) When parking at a shopping centre, work, friends home in fact anywhere, where do you park? and how do you park?

Onder ‘n lig. En in reverse park. Ready, steady go position. Oral. Ek parkeer nooit ooit naby winkel ingange nie, eerstens omdat mense met trollies en kinder-trollie bestuurders nie lisensies het nie, tweedens ook nie die vis/hoender en chips mense se hande nie. En as daar ‘n inbraak is, hoef my insurance nie te betaal vir gatjies in my kar nie.

9) When stopping at a traffic light and or stop street, a car “bumps” you from behind.. what do you do?

 Eerstens stop ek alryd ver genoeg van die kar voor my, juis om my spasie te gee om uit te kom as daar iets voor my gebeur. Tweedens, weet ek, ek sal nie die ou voor my stamp nie. Derdens gooi ek ‘n tantrum wat ‘n tweejarige oue vierling sal laat skaam voel. Deur die dag sal ek ‘n dit nog waag om iets te doen as daar baie mense is, In die nag, ry ek gewoon tot ek blou liggie mense kry.

10) When stopping at a traffic light or stop street, who of you leaves at least a half car length between you and the vehicle in front?

Een kar lengte, Altyd.

11) How many of you know how to do an emergency turn?

Huh? Soos dougnuts? Handbrake turn? Ehhh…? Help.

12) You driving merrily down the freeway, one of your tyres developes a puncture, what do you do?

Bid dat ander karre ABS het…en dat ek nie skreeeeeeeccchhhh agter my hoor nie. Slow down, en doen die liggies ding, terwyl jy 10 kmph per uur ry tot waar die veilig is, terwyl jy speakerphone iemand bel. Maar in Gauteng is dit heelwat moeiliker…jy moet vir km in die traffic sit (en luister dat jy die skuld moet dra vir vandag se traffic jam) want met die padwerke is daar nie meer stilhou pad nie…

 

13) How many of you use the exact same route day in and day out at the same time, give or take 10 to 15mins?

Creature of habit? Ek pleit skuldig!

14) You driving down the road, a nice chap called Jack jumps into the road in front of your car brandishing a weapon, what do you do?

Hou stil, skakel die kar af. Hande inni lug en klim uit.

15) You driving merrily along, some guy in a vehicle next to you points and makes signs there is something wrong with your car.. what do you do?

 Smile en gee die thumbs-up sign, en hou be die eerste beste veilige garage of secure parking stil.

16) You driving along a quiet road, the car in front suddenly slams on brakes blocking your way, what do you do?

Hoot aanhoudend en gooi ‘n reverse U. Of, maak asof jy nie gesien het nie Gear down tot eerste en rev tot rooi, Dit laat mense skrik!!!  en hoop jou brieke werk.

 

17) Where is your handbag, cell phone or shopping when you driving?

Waar hulle twee vensters gelyk moet breek, en dit steeds nie sal kan raakvat nie.

18) You have stopped at an intersection, along comes the beggar, street-kid, plastic bag salesman etc.. what are you doing and what do you do?

Sit my musiek harder en smile.

19) Do you really know how to drive your motor vehicle?

 and if I blindfolded you.. Same answer?

Wel ek kom elke dag by die werk aan, en weer by die huis, en niemand hoot en sign language my nie.

…as ons kan borsvoed in die donker, kan ons so bestuur ook.

20) Do you know what your vehicle is capable of doing should you have to drive it like you stole it?

Ekke het een van daai Lazy karre… en as ek my aircon aansit in derde rat, ry ek teen eerste se spoed, niemand steel karre soos myne nie.

Veilig ry.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.