by

Politiek en Politoer

Mei 22, 2009 in Sonder kategorie

 

 

 

En daar staat en sing Eskom met bak-handjies “give me hope…” in Europa, en ‘voila” kry 530 miljoen Euros vir daardie opvoering. Maar moenie bekommerd wees, ons sal weldra sien hoe elkeen van ons dit met ‘n ‘flick of the switch’ gaan begin terug betaal, met hul 35 of gaan dit 53% rente wees?

 

So van losse sente en sedes gepraat, hoe de moer gooi jy vier honderd duisend rand se verjaarsdag partytjie, en dan val jou ouderdom nie eers op ‘n ronde getal nie? Sjoe! Maybe gaan sy ‘n hand-me-down Merc kry?

 

Altyd onskuldig tot jy skuldig bevind word, al is daar bewyse, moet ‘n oom in ‘n toga besluit of daardie bewyse regtig geldig is om nie ‘skuld’ te bewys nie, maar juiste een se ‘onskuld’. Ek hou nie van die soort regstelsel nie. Maar met die ingevoerde Australian-gedierte se straat howe, mag jy die skuldige, skuldig bewys en dan self tronk toe gaan…al word jou skuldigheid die onskuld self. Stellig waar; keep close to your friends, but keep your enemies closer! Darem werk die justice sisteem in Dubai baie goed, doodsvonnis vir moord, al is jy ‘n super biljoener! Daar kan geen geld jou onskuld koop nie. In SA kan jy soms justice vir vyftig rand koop op ‘n stil Vrystaatse plaaspad met ‘n speedtrap.

 

Sport, sport, sport…Hoe kleiner die balle word, hoe groter word die wengeld! So word tegniek en intelletuele ook ‘n fyner kuns. Kyk hoeveel intellektuele inspanning neem dit om vir kilometres oor ‘n paar dae agter ‘n klein wit balletjie aan te loop, weer vorentoe te slaan en maar weer agterna loop? In Indianapolis, daar ry hulle vir 24 uur om-en-om-en-om-en-om-en-om…dalk kan Welkom ook so ‘n wedren aanbied in spitsverkeer.

 

Intussen polish ons Rugby boots en krieketballe vir die biltong naweek. Dit is altyd so interesting om die straatverkopers se initiatief te sien. As die Sharks en die Bulle in Pretoria speel, verkoop hulle net swart en wit vlaggies by die robots, en in Durb’s is dit blou-op-blou vlaggies? Wonder wat hulle more oggend gaan verkoop?

 

Dit is jammer dat Helkom se telefoon drade nie treinbestand is nie, ook nie die meeste van Pretoria se strate nie…hulle het dit reeds omgedolwe, kan net so wel die tremspore so lank lê…Eendag oppe trem na Pretoria…

 

So sê hulle; ‘n kat het nege lewens, maar Mickey Mouse, het net een gehad en sy stem is nou stil en ek is sommer sad.

1 antwoord op Politiek en Politoer

  1. ludwig.heuer het gesê op Mei 22, 2009

    Ek stem saam met die straat verkopers … hulle probeer darem en sommige kan nogal heel vermaaklik wees …

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.