Valentynsdag

Februarie 14, 2012 in Sonder kategorie

Ek raak vanoggend wakker en glimlag dadelik, nog voor ek my oe oop gemaak het. Ek dink dadelik ek lyk seker bietjie soos iets uit ‘n romantiese komedie. Ek gooi my komberse van my af, sit musiek aan, en dans voor my kas terwyl ek na ‘n uitrusting soek vir die dag. Vandag is mos spesiaal!

Ek kies ‘n pienk broek, wit en swart hemp, en ‘n peink kop-band. Dan verf ek my naels rooi, soek my rooi sonbril en handsak, en smeer my lippe rooier as wat jy al ooit gesien het. Terwyl ek so half aangetrek in my kamer rond-dans stuur ek vir AL my geliefdes  ‘n sms wat vertel dat tenspyte daarvan dat dit ‘n cliche is, hoop ek hulle het ‘n FAB dag gevul met die wonderlikke liefde.

By Hobe Educare centre deel ek vir almal drukke uit en voel uiters geliefd as die kinders na my toe aan gehardloop kom vir ‘n soen. Ek dink nie eers twee keer om nat soene uit te deel nie en na almal wat my wou soen, klaar gesoen is, is 5 verskillende kinders se snollies op my bo-lip. Grillerig, maar tenminste vol liefde.  Hier is ook meeste aangetrek in wit, rooi en pienk om die pragtige dag van liefde te vier. Hoe fantasties! Almal maak ook vandag valentynsdag kaartjies vir iemand by die huis, en die regering het ook natuurlik vanoggend ons nuwe toilette begin instaleer as ‘n geskenk.

My Au Pair werk verloop net so prettig. Miekie gee vir my ‘n helium ballon in ‘n hartjie vorm toe ek haar by die skool optel, en terwyl ons dit vrylaat en kyk hoe dit ‘n klein kolletjie in die lig raak sing ons Roxette se “must’ve been love”. By hul huis aangekom wag klein Luds vir my met die nuus dat ek moet kom help om die dooie duif in die gat te begrawe wat hy self gegrou het. Ek stel voor ons begrawe hom liewer in ‘n pick a pay sak in die drom. Na huiswerk ry ons DVD-winkel toe. Ek het al vir my baas twee maande terug belowe ek sal vanaand babysit met die besluit dat ek niemand “spesiaal” sal hê op valentynsdag nie. Dit het toe nie gebeur nie, want ek het mos nou my pragtige nuwe muse, maar gelukkig/ongelukkig sit hy vanaand op ‘n heel ander dorp.

Miekie kies Titanic en Luds ‘n fliek oor uile. Ons bestel pizza, en gaan lê op die kingsize bed en sit ons love story vir die aand aan. Ludsie kyk onder in die sitkamer. Aan die einde van die aand toe my baas hul huis toe kom kry ek nog ‘n pragtige bos rose ook nog geskenk! Wat ‘n wonderlikke Valentynsdag!

Die dag toe ek vir my baas gesê het ek sal vanaand werk het ek myself al reg gemaak vir ‘n aaklige valentynsdag. Een sonder enige iemand spesiaal wat my lkiefhet en ‘n dag waarop ek myself net gaan bejammer saam met 75% van die res van die bevolking. Hoe verkeerd was ek tog nie. Dit was dalk nie piekniek of kersligete in die arms van my liefde nie. Ek sal my dag selfs redelik eenvoudig noem. Maar onmerkwaardig? defnintief nie. Vandag het ek nie net een mens lief gehad nie, maar almal! En almal was lief vir my terug!

7 antwoorde op Valentynsdag

 1. TS het gesê op Februarie 15, 2012

  klink lekker

 2. Jy is ‘n kosbare mensie, Sonnet!
  xxxxx

 3. frandr het gesê op Februarie 15, 2012

  En Joshua? Het hy darem ook ‘n soentjie gekry?

 4. *****!!!!!

 5. Sonnet jy’t waarlik liefde ervaar en dis `n seening.

  PS – die wind het ons verwaai met ons piekniek, maar tyd saam met my wederhelfte was kosbaar!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.