My verjaarsdag in Parys

September 30, 2011 in Sonder kategorie

Die dag kom toe uiteindelik dat ek op die vliegtuig moet klim om Johannesburg toe te vertrek. Heeldag hardloop ek rond soos ’n afkop hoender om alles gereel te kry voor ek 19h00 opstyg. Sesuur die oggend ry ek klas toe, eenuur ry ek werk toe, en vyfuur jaag ek terug huis toe sodat ek 10 oor 5 in my suster se kar kan spring lughawe toe.

 

Andree tel my 21h00 by die lughawe op en ons vat die pad Parys toe. Nog nie eers by die Lughawe weg nie, en ’n speitkop trek ons af. Check haar lesensie en maak nog ewe geselsies. Ek sien net sy bolyf en die nues-ondertoe gedeelte van sy gesig. Ek verwonder my aan die plat afrikaanse klanke wat hy praat, en ek se vir Andree dit klink of hy in daai Bakgat movie speel. Sy se dis lekker om te hoor hoe iemand “ek” se in plaas van “ak”. Sy mis die huis se sy.

 

Ons ry op een of ander graaot pad onderdeur sulke bou brue. Blybaar is dit ’n tiepe van ’n online tolhek? Ek dink dis uiters vreemd. Ek weet net van een tolhek in die Kaap en dit word geregverdig deurdat as jy dit betaal, mag jy deur ’n tonnel ry. Ons ry onder deur twee sulke brue, maar daar is nie ’n tonnel nie?

 

Ons stop by ’n petrol stasie. Ek vra vir die joggie of hy vir my ’n lighter het want ek crave nou al erg. “ek klim nou net van die vliegtuig af so dis al lank na my laaste sigaret.” “mens mag nie rook op die plane nie? Yoh!”

 

Ons ariveer uit eindelik in Parys. Ek en Andree gesels nog so tydjie en dan gaan kruip ons in tussen die lakens. Terwyl ek so le en wag vir die slaap dink ek aan my berg en hoe lief ek vir haar is….ek sal haar so verlang as ek ooit moet weggaan. Die klok slaan twaalf en skielik is ek 23. Nog ’n volle jaar ouer.

 

Vanoggend word ek wakker van voeltjies wat tjirp wysies maak in die tuin. Andree maak reg vir werk en ek drink ’n koppie koffie saam met haar. Nadat sy vertrek het gaan klim ek in die bad. Ek steek ’n kers aan en sing vir myself happy birthday. Dan blaas ek hom weer dood.Vandag gaan ek Parys te voet ontdek en absoluut niks anders doen as ontspan nie. 355 dae van die jaar hardloop ek rond en probeer die wereld verander op een of ander manier. Vandag gaan ek koffie drink en koek eet en tyd kry vir net ’n bietjie alleen wees. En aandag gee aan my wereld.More is dit weer terug na normaal.

 

Ons gaan weer vroeg moet opstaan, terug gaan Johannesburg toe, waar ek dan sal moet begin repeteer vir die fashion show. Some inwerk wat losgekom het, die model probeer ooreed om iets te eet, en rond trippel in my hakskoene en voorgee ek gee om oor die mode industrie. (Ek is mal oor ontwerp en klere werk, maar mode? Seriously! Die bedryf is gevul met oppervlakige miljoene en mense wat nie eet nie. Hoe funksioneer mens in ’n omgewing waar mense nie van kos hou nie?) Dan 13h00 die groot vertoning in Santon fountain square of so iets, waarna ons die resultate sal hoor.

 

Jip ek is opgewonde en bang op die selfde tyd. Ek love my lewe! Regtig! Maar vandag is ek bly om net in vrede te kan wees.

 

1 antwoord op My verjaarsdag in Parys

  1. zephur het gesê op September 30, 2011

    geluk met die bday… hoop alle vreugdes oorval jou. mag jy ‘n wonderlike naweek beleef

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.