Om stickers te ruil.

September 24, 2011 in Sonder kategorie

Een van die dinge wat ek die meeste geniet van kinders oppas, is hoe baie dit my van die lewe leer. Nee, ek praat nie van dinge soos hoe om eendag ‘n goeie ma te wees nie. Ek praat nou van dinge soos:

1. As jy nie van iemand hou nie, hoekom maak jy assof jy doen? As jy nie bly is om iemand te sien nie, hou op om voor te gee jy is.

2. Môre is nog vrek vêr, waarom worry jy nou al daaroor?

3. Dit maak nie regtig saak of die skoene, sokkies, en broek by mekaar pas nie, as dit jou gunsteling skoene, sokkies en broek is, mag jy hul maar bymekaar aantrek.

4.Die een wat die langste is het die meeste authority.

Die week het ek weer besonders baie geleer rondom die nuutste fad waarmee Miekie haarself mee besig hou. Stickers en Sticker-albums. En soos ek dinge weer leer, leer ke hulle sommer vir Miekie ook sodat sy WEET waneer sy ook eendag groot is.

eerste ding wat ek geleer het:

 

As almal anders in die graad ophou met rekspring en begin stickers versamel; kry so gou moontlik vir jou ‘n sticker album.

 

Wat ek vir Mieke hieruit geleer het:

 

In die “grootmens-wêreld” is dit nie veel anders nie. Dit het ek nou al agtergekom. As jou buurvrou ‘n Au Pair gekry het, is dit baie belangrik dat jy ook een kry. Hierdie gedrags-patroon word opgemerk in verskeie afdelings soos kombuisware, ‘n beroep, winkels en winkel-sentrum, ens.

 

Wat ek graag wil hê Miekie moet hieruit leer:

 

Screw die buurvrou. As jy net altyd wil hê wat hulle het, gaan jy nooit iets hê wat hulle wil hê nie. As jy ‘n trend volg, sal jy nooit een begin nie.

 

Tweede ding wat ek geleer het:

 

My opinie oor watter sticker album cool is, en Miekie se opinie oor watter sticker Album cool is, weeg maar min. Dis die mees gewildste meisie in graad 4 wie se opinie werklik tel.

 

Wat Miekie hieruit geleer het:

 

Om in te pas, moet jy aanpas by die norm wat gestel word deur die leier van die trop.

 

Wat ek graag vir Miekie hier uit wil leer:

 

Dis pret om te behoort en deel te wees van ‘n groep, behalwe as dit ‘n groep is waarvan jy nie natuurlik deel kan wees nie. Ander mense se opinie maak saak, maar dis op die einde jou opinie wat die meeste moet tel.

 

Derde ding wat ek geleer het:

 

Hoe minder daar van ‘n spesifieke sticker is, hoe meer is hy werd in ‘n Sticker currency:

 

Wat Miekie hier uit geleer het:

 

Die waarde van jou sticker verminder elke keer waneer jy vir iemand sê waar jy hom gekoop het. Hoe makliker iets bekombaar is in ons samelewing, hoe minder is hy werd.

 

Wat ek wil hê Miekie hieruit moet leer: (want ek het dit te laat geleer)

 

Hoe makliker jy vir iemand hul sin gee, hoe minder sal dit vir hulle beteken dat jy het.

 

Vierde ding wat ek geleer het:

 

Hoe meer angstig jy is om nie ‘n spesifieke sticker te ruil nie, hoe meer angstig is die ander persoon om hom te kry

 

Wat Miekie hieruit geleer het:

Almal is opsoek na iets wat hul nie kan kry nie. Hoe langer jy aanhou dat jy nie iets wil opgee nie, hoe meer sal mense aanbied sodat jy dit vir hulle sal gee.

Wat ek wil hê Miekie hieruit moet leer:

 

Moenie jouself vir enige blêrrie sticker ruil nie. Ook nie vir enige bêrrie man nie. Maak seker dat as jy eendag groot is, dat jy die sticker is wat onruilbaar is. En ruil jouself net, as jy seker is die sticker wat jy in plaas daarvan kry, geleike waarde het…

 

 

1 antwoord op Om stickers te ruil.

  1. Nice pos!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.