‘n Bed uit die goeie ou dae

Augustus 18, 2011 in Sonder kategorie

Ek slaap gisteraand by my ouma oor. My oupa is al van sondag in die hospitaal en moes op 86 ‘n heup vervanging kry na ‘n ernstige val. (Die alzheimers het hom om 02am oorreed dat die advokaat hom in sy sitkamer wil spreek, en toe maak die parkinsons sy bene lam.)

Om 19hoo begin die mense bel om te hoor hoe dit met my oupa gaan. Tussen twee selfone, een landlyn, en die interkom sisteem in die aftree oord sukkel ons om alles geandwoord te kry. Ek wonder of ons generasie ook so baie sal omgee as ek daai ouderdom bereik en of compasion saam met die ou dae gesterwe het?

Na al die oproepe en sms-boodskappe uit eindelik beandwoord is, skuif ons albei na ons kamers. Ek vat ‘n lekker warm stort na ‘n laaaaang dag en doen al die dinge wat gedoen moet word om my so lank as moontlik jonk te laat lyk. Ek woel myself uit my “japon” en trek beweeg bed se kant toe.

Die bed is netjies op gemaak en is nog van die soort wat ‘n deken oor het. Selfs die kussings het hul eie beblomde dekentjie. Haal die van die bed af. Twee perske kleurige-kussings, elk met ‘n kantjie afgerond, wag vir my kop om met dit in een te smelt. Die bed is op gemaak in die “old-school-manner”. ‘n Bypassende perskleurige laken, en ‘n bruin kombers. Ek kriewel dadelik tot tussen die twee lakens. Met ‘n Duvet kan mens dit nie doen nie.

Die probleem het ingekom vanoggend toe ek opstaan:

Hoe maak mens die bed op? Ek weet die laken moet op ‘n manier oor die kombers gevou word soos die plastiek omslag oor ‘n biblioteek boek? Daar is ‘n gewone laken in plaas van ‘n paslaken wat plat gestryk moet word? Dan hoe steek mens die kombers en laken onder die matras in sodat die gedeeltes wat jy nounet ingesteek het, nie weer uit val nie? Moet nie dat ek eers by die manier van dekens om kussings vou kom nie….

Ek kroek toe maar. My ouma het genoeg ander worries. Natuurlik slaap mens lekker in so bed!maar flip, ek raak liewer wakker onder my duvet! 

2 antwoorde op ‘n Bed uit die goeie ou dae

  1. DIe bedopmaak truuk is by die hoeke – mens vou hulle so terug om ‘n hospitaal – of army hoek te maak

  2. Loverboy maak ook sy bed so op. Donners onnodige moeite as jy my vra!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.