Introspeksie

Augustus 4, 2011 in Sonder kategorie

Introspeksie.

Ek dink dis ‘n baie efektiewe woord.

My vriend het dit vanaand gebruik toe hy hier kom eet het. Waneer ek ‘n nuwe woord leer is daar hierdie opgewondenheid wat binne my begin borrel soos ek wonder hoe die woord my lewe gaan verryk! Dis soos ‘n kok wat ‘n nuwe bestandeel ontdek. Soos die krag van vars basil-blare. Pasta maak skielik vir die eerste keer sin.

Introspeksie: Inspeksie na binne. Dis nou soos ek dit verstaan, nie die woordeboek nie.

Ek maak ook vanaand weer vir die eerste keer in ‘n lang tyd ‘n Jesus-email oop. Dink ek ignoreer hul half die laaste tyd oor ek kwaad is. In skaamte moet ek erken, ek was seker ‘n bietjie kwaad vir Hom ook. Net ‘n bietjie. Oor hy nie my pad laat draai het soos ek gedink het hy hom sou laat draai het nie. Nou het ek agter gekom ek sal nooit weet watter kant toe my paadjie gaan nie, en nous ek deurmekaar. soos ek reeds genoem het.

terug by die Jesus-mail. Hy sê toe vir my dat daar geskrywe staan in SY woord:

Jeremiah 29:11  “Ek ken die plan wat Ek vir jou het, verklaar die Here.”

Nou hoef ek nie meer kwaad of deurmekaar te wees nie. My pa sê dan hy weet wat hy doen. (Dink steeds dat more gaan ek nog deurmekaar en kwaai wees, maar tenminste weet ek nou als sal fine wees…Eventually)

Na ete gaan ons Mc’Ds toe vir McFlurry-Poeding. Hy sluit, en maak vir my die deur oop.

Regtig? Mens kry nog kêrels wat dit doen? Hoe fantasties is dit nie?

Teen my kamer muur het ek klomp wit gelamineerde plakaate opgeplak. Dis my skryf bord. Hier skryf ek interessante aanhalings, waardes, gedagtes en dinge neer wat my lyf vol maak. Die dinge wat maak dat ek nie net ‘n lyf met twee blou oë en ‘n groot smile is nie

Nou sit ek in my kamer. Ek doen bietjie introspeksie. Op my bord skryf ek vanaand met groot rooi letters:

GOD WEET WAT HY DOEN EN EK HOU DAARVAN AS KERELS VIR MY DIE KAR DEUR OOP MAAK.

1 antwoord op Introspeksie

  1. haha…nee…Dis net ‘n vriend van my! maar mens kan anyway doen met vriende soos dit. Ek stem! Dankie vir die komentaar! 🙂

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.