Om alleen te wees.

Julie 12, 2011 in Sonder kategorie

Ek was nou vir ‘n week saam met my ouers en jonger broer in die wildtuin. Absoluut ongelooflik!

As kind het ons elke Junnie vakansie gegaan maar soos ons ouer geraak het het elk van die kinders hul eie planne begin maak, en so het hierdie radisie ook dood geloop. Maar hierdie jaar is 4 van ons oorspronklike ses toe op die vliegtuig vir ‘n week van ontspan en wegkom. Heeltemal weg kom.

My selfoon was gebreek en ek kon geen oproepe ontvang nie, en daarby is daar natuurlik ook geen rekenaar nie. So my daaglikse komunikasie het plaas gevind tussen my, die olifante, en dan my ouers en broer. Soos ek terlkens meld, heg ek ongelooflike waarde aan my ouers, en my familie, maar in die besige lewe waarin ons rond hardloop vergeet jy soms om jou familie te leer ken. Ons vra nooit oor hul musiek smaak, herhinderinge, voorkeur in tyds bedryf ens nie. Ons let maar net op wat ons sien in die half uur ‘n week wat mens saam spandeer. (Ek vermoed ek is een van die bevooregtes wat my familie nog baie sien.)

So hier is ek toe ‘n week op vakansie met mense wat wat my die beste ken, maar ook eintlik glad nie meer ken nie. Verder is ek my eie geselskap.

Ek het vroëer die jaar bietjie dieper in myself begin delf met die idee dat ek myself beter wil leer ken. Ek het my goeie en slegte einskappe ondersoek, mense na aan my se opinie gevra, en begin kyk na wie ek werlik is versus wie ek nog altyd gedink het ek is.

Een van die belangrikste dinge wat ek agtergekom het is dat ek nie alleen kan wees nie. Ek is altyd in een of ander gekompliseerde verhouding met een of ander kêrel. Ek sorg dat ek nooit allees tuis is nie, en waneer ek is, gaan slaap ek by ‘n vriendin. Alhoewel ek nie die week alleen was nie, het ek wel my ontreking simptome gekry na die buite wêreld. Ek het my rekenaar gemis. My vriende en vriendinne, die opwinding van my gekompliseerde liefdes lewe, en die addernalien van 18 ure ‘n dag besig wees.

Skielik moes ek tyd in my eie kop spandeer. My eie debatte uitworstel, sonder om enige iemand se advies te vra, en sonder om by enige iemand daaroor te kla. So het ek nou weer ‘n heel ander kant van myself leer ken. Ek het my diepste stemme weer hoor praat en na hul behoeftes geluister. Daardie stemme in wie se oor ek die telefoon neer gesit het elke keer as hul na my kop sou bel. Stemme met wie ek laas in aanraking was nog voor ek my hare af geknip het, en begin jeans dra het. (Ek het vir lank verplig gevoel om net rompe en pajama broeke te dra sodat ek die kunstenaar binne my ‘n kans te gee om uit te kom. Dis voor ek die gemak van jeans en sweaters ontdek het.)

Hierdie week het ek weer ‘n slag weer gehoor wat EK regtig wil he, en wie EK regtig wil wees. Ek hoef nie grimering te gedra het, of vir simpel grappies te gegiggel het nie. Ek hoef nie opgewonde en gelukkig rond te gebons het op enige iets te bewys nie. Ek hoef nie my waardes of sienings te gebvraagteken het nie. Ek kon net wees.

Ek het die week toe ook finaal die besluit geneem. In plaas daarvan om volgende jaar my loopbaan in die Mode-Industrie te begin, gaan ek inderdaad na die VSA om vir ‘n jaar kinders te gaan oppas. Ek wonder al lank of ek die geleentheid moet gebruik, maar ek het heeltyd getwyfel of ek gelukkig sal kan wees so ver weg van alles wat vir my bekend is. Nou weet ek. Nee, ek gaan tien teen een nie gelukig wees nie. Ek gaan verlang, en ek gaan opinies kort en ek gaan my ervaringe met iemand wil deel. Maar ek gaan leer om dit met myself te deel…

Ek gaan leer om na myself te luister, om my eie gut te volg, my eie waardes en sienings te evalueer, en om op my eie gelukkig te wees.

Ek gaan leer ek het nie ‘n gekompliseerde liefdes lewe nodig om my lewe interessant te maak nie. Ek gaan leer dat in dae wat sonder enige merkwaardige gebeurtenisse verbygaan, steeds merkwaardig kan wees. Ek gaan leer om myself lief te hê en om sterk te wees.Ek gaan leer om alleen te wees…

1 antwoord op Om alleen te wees.

  1. HeavyHenry het gesê op Julie 12, 2011

    Nice!

    Goeie besluit.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.