As iemand anders se kind jou eie raak…

Junie 24, 2011 in Sonder kategorie

Ek is mal oor my werk as Au Pair. Vir plus minus tien ure ‘n week kry ek die geleentheid om iets tussen ‘n ouer suster en ‘n ma te wees. En dan word ek daarvoor betaal.

Gister is my meisie-kind se dans konsert. Haar ma het gevra of ek asb sal gaan kyk want sy het ‘n vergadering aan. Dus spring ek en Miekie in my geel kar en vleg af na Belville Civic Centre. Sy lyk tog te pragtig in haar tutu en ons sing saam met P!NK se funhouse. KLiphard, met die vensters oop. Die bussie langs my probeer voor my indruk en toe hy in sy poging vaal toet hy lank en aanhoudend. Ek hou myself in, want dis beleef. Miekie steek vir hom tong uit. Sy is nege. Sy hoef nie beleef te wees nie. Ek grinnik in my bineste.

Die Civic Centre is stamp vol. Ek is seker Corlea van “die lieflinge” trek nie so groot gehoor nie. Miekie verdwyn agter die verhoog in en ek gaan neem my plek in. Die gordyne gaan oop en op die verhoog sit 30 3-jarige ballerenatjies in spierwit tututjies. EK klap kliphard. tog te dierbaar.

Die volgende item is ouer meisies wat HIp Hop danse doen. Hul is geklee in silwer outfits wat die costumes van “back to the future” ‘n go sal gee. Die een se broek is op getrek tot daar waar haar bikini toppie eindig. daar is net ‘n centimeter vetrolletjie wat uitsteek. ‘n Ander een wat duidelik meer mode-bewus is se broek is weer paar keer omgerol sodat haar naeltjie darm kan uitsteek. Ek wil ontsteld raak oor sulke jong kinders wat so sugestief aangetrek is en die uitrustings nog afrond met vreemde dans-passies, maar ek besef daar is geen punt nie, en hul ouers is anyway steeds moerse trots op hulle.

Miekie se groep kom op. Ek neem foto’s soos ‘n Huisegenoot fotograaf! Hul voer ‘n deel uit swanlake op, daar waar die arme swan princes die emmer skop. Maar tenspyte van die swaar musiek en die morbiede dans-passies, is die kinders se gesigte gevul met glimlagte. Die enetjie dans al die pad terwyl sy haar klein brilletjie op haar gesig vas druk. Die ander een kon blykbaar nie ‘n kostuum klein genoeg kry vir haar tienkie lyfie nie. ‘n Ander een se ma was duidelik is duidelik steeds vasgevang in die 90’s want die klein gesiggie is bedek in tonne rooi lipstick en blou oogskadu! Maar niks van dit maak saak nie. Hul dans hul harte uit. Vir hul ma’s, en vir hul Au pair’s.

Later moet ek mieksie weer by die saal gaan aflaai vir die latere konsert. Dis die laaste keer wat ek haar sien voor die familie se drie weke lange vakansie. Ek wil amper huil. Ek gee ‘n ‘n groot rooi soen, en skree agter na, “lief vir jou Mieks! Eks so trots op jou”.

Met oomblike soos die besef ek dat ek nou weer die ma is in plaas van die cool ouers suster!

Vir die eerste drie maande by ‘n nuwe familie word jy betaal om vir ‘n kind ‘n ma te wees. Daarna sien jy jou salaris elke keer as ‘n bonus. Gisteraand bid ek vir my kiddies. Hul vlieg vanaand Bali toe, en ek val oor 30 minute in die pad saam met my ma, ouma en suster vir ‘n roadtrip. Groot marrakas, maar ek kom vertel jul woensdag! geseende naweek!

Sonnet

2 antwoorde op As iemand anders se kind jou eie raak…

  1. HeavyHenry het gesê op Junie 24, 2011

    Geniet dit!

  2. dankie!Ek hou daarvan om positief te wees! 😀

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.