So…Ek het ‘n Blog?

April 24, 2011 in Sonder kategorie

Vir ‘n trotse tegnologiese-gestremde is hierdie ‘n bitter groot stap.

 

‘n Blog.

 

Waar begin ‘n mens skryf oor dit wat jy alles wil skryf? Wat deel ‘n  mens eerste van al die goed wat jy nog altyd met almal wou deel? En hoe maak ‘n mens iets uiters intimiderend  iets allesdaags? My vrees vir my skryf-goed deel kom al aan van skool dae af, toe my taal juffrou my spelvoute slegs tot halfpad deur my opstelle gemerk het juis oor hulle so vol op was. (Amper soos duwweltjies in die veldjie agter jou huis. Na jy elke twee tree moet stop, besluit jy halfpad jy moet maar met die goeters in jou voete loop tot by die swaai, want anders sal jy nooit vandag nog daar kom nie.)

 

Dalk moet ek iets verduidelik omtrent die naam Sonnet Sestet? Miskien moet ek verklaar hoe ek juis by hierdie plek uit gekom het? Maar nie een van hierdie twee onderwerpe is uiters interessant nie. (een rok; twee skoene)

 

Daarom, vir my eerste “pos” het ek gedink sal ek begin met een van my gunsteling gedigte deur Karin Hougaard:

 om totsiens te sê

Met elke groet gee ek ‘n stukkie van myself weg. Word ek gedekonstrueer.

sel vir sel losgeskeur uit die enigste werklikheid waarin ek glo – nóú.

los ek my stukkies                           Los ek my stukkies

op jou deurknop                              in jou hande

jou tafel                                        jou omhelsing

jou boeke                                       of die klere in jou kas.

jou vloer

Los ek my stukkies                           Los ek my stkkies

tydig en ontydig                               om onsigbaar

bewus en onbewus                           mikroskopies

op ongewone plekke                         fyn

sonder om iets van myself                te verklink

te mis.                                             dat ek hier was

                                                      dat ek deel was

                                                      dat ek

                                                       was.

(Hougaard,18)

 

 Waarom ek nou juis vanaand hierdie gedig oor afskeid wil onthou met my eerste “pos” sal nugter alleen nou weer weet. Maar dit is net vir my té mooi om vir myself te hou. Hoop dit raak jou dalk net so baie soos wat dit teen my siel kom skaar het. Liefde en groete:

 

Sonnet Sestet

1 antwoord op So…Ek het ‘n Blog?

  1. prebeer is mos maar die beste geweer! en hoe sou die lewe in elk geval pret gewees het as dit logies was?

    wie had ooit ko aanbevelen? – wie sou ooit kon raai?

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.