Om ‘n brief te skryf

November 10, 2013 in Uncategorized

Ek het onlangs ’n brief gelees, geskryf deur Sylvia Townsend Warner , ’n skrywer wat in die 1940’s geleef het.

Die eenvoud van haar woorde en die opregtheid van haar emosies in die brief het my diep aangeraak. Dit het my met ‘n diepe behoefte gelaat om weer te begin briewe skryf. Lank gelede was dit die norm van kommunikasie. Lang tye het soms tussen poses veroorsaak tussen skrywes tussen vriende, bemindes en geliefdes.

So het ek jare gelede afgekom op briewe wat my ma en pa aan mekaar geskryf het toe hul reeds getroud was, hul eersteling reeds gebore, maar geskei van mekaar deur omstandighede buite hulle beheer en met duisende kilometers tussen hulle. Die afstand soos onoorkombare berge tussen hulle. Ek kan nie onthou of dit dalk net my pa se briewe was wat ek op afgekom en gelees het nie en of ek dalk net sy briewe vandag kan onthou nie.

Die intieme liefde wat hy uitgespreek het teenoor sy geliefde, my ma, was iets wat ek nooit tussen hulle opgemerk tydens sy leeftyd nie.

Die moontlikheid is groot dat ek dalk net nooit dit opgemerk het nie, omdat ek reeds my eie idees gehad het oor wat hul verhouding was, wie hul as individue was en natuurlik ook hoe my interaksie met hul albei, maar veral my pa, my oogklappe aangesit het.

Ek besef nou hoe min of hoe onmoontlik dit is om myself werklik uit te druk in my daaglikse lewe waar ek nie meer tyd neem om werklik te reflekteer oor gebeure nie.

En dit wat so verlore gaan in my daaglikse lewe, wat ek slegs kan terug kry as ek sit en besin, wil ek begin neerskryf. Dit sal seker doodeenvoudig wees om te skryf in ’n joernaal of dagboek, maar daardie gogga wou nog nooit aan my byt nie.

Ek het vandag my eerste brief geskryf. Dit was eenvoudig net ’n verwoording van ’n heerlike piekniek by die rivier. My gedagtes het oorgeloop van hoe heerlik die ondervinding was, maar toe ek gaan sit en begin skryf daaroor, het ek met diepe verwondering besef hoeveel meer die paar uur beteken het as wat ek ooit sou besef het as ek nie daaroor geskryf nie.

3 antwoorde op Om ‘n brief te skryf

  1. tina10 het gesê op November 11, 2013

    Welkom tuis.

    Dis baie spesiaal … dink net as iemand oor 30 jaar jou briewe lees en so die tyd herdenk

  2. Nice pos, smartie!

    Ons het jou gemis!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.