weeklikse tema G

Januarie 22, 2014 in Uncategorized

Het ek dit nou moeilik gevind om te dink waaroor om te blog

Die eerste G wat by my opgekom het was Gent, waaroor ek al lank terug geblog het.  Gent

toe ‘n blink gedagte my beetvat en ek hier inlog, sien ek ladygodiva het daaroor geblog.  Nou wonder ek of dit ‘n blogkwaal is om so deur die grafte te dwaal – ek het nie eers voorgeslagte wat ek daar sal kan vind nie.  😀

GRAFTE EN GRAFSTENE

Die eerste foto wys drie name met hulle geboorte en sterfdatums.  Daar is egter meer in te lese.  Net ter verduideliking – die Belgiese vroue behou hulle eie van nadat hulle in die huwelik tree.  die kinders kry egter die pa se van.  hierdie is dus die grafsteen van die pa, Firmin die ma Gertrude  en die seun Leo.

(kliek asb om volle foto te sien)

01

Wat het my opgeval? die ma is 6 dae na die seun se geboorte, oorlede

Die volgende 2 grafstene was vir my vreemdsnaaks omdat ons dit verseker nie hier in suid-Afrika so sal bewoord nie, of sal ons?  Ons so met titel en al begrawe te word.

02

Professor

03

die afgetrede proffie

Die ou katedrale se vloere het grafstene oral ingemessel.  Seuna het nie sommer daaroor geloop nadat hy besef het wat daar op die stene gegraveer is nie,

05

grafstene in die vloer van katedraal

 Ek het vir hele jaar Latyn as skoolval geneem waarvan ek bloedweinig kan onthou.  Kan egter die staaltjie van R I P baie goed onthou

04

R I P

06

het op meer plekke die gebeendere gesien

die ou omie wat vir ons klas gegee het, het vertel dat die meeste mense dink dit staan vir Rest In Peace maar die oorsprong is latyns en staan vir  Requiescat in pace.  Vertel hy toe destyds vir ons van die outjie wat in die eksamen nie geweet het waarvoor RIP staan nie en toe maar sy antwoord gemaak het:  Rise If  Possible

@tina10

 

 

18 antwoorde op weeklikse tema G

 1. tina10 het gesê op Januarie 22, 2014

  Dis baie interessant en die foto”s pragtig! Dankie

 2. Baie interessant!Mooi foto’s.

 3. Rise If Possible Hie hie – lekker lag ek nou!!!!!!

  Ja Akademiese mense kan nogal ERG wees oor hul titels, vra my, ek werk in so omgewing.

 4. Lekker lag ek ou vir RIP grafte en grafstene is ook besig om uit te sterf, Wie sou dit nou kon dink.

 5. Nice foties – lmga virrie RIP!

 6. Nice foto’s met stories by!
  Lol vir RIP
  Ek verkies om veras te word.

 7. Godiva het gesê op Januarie 23, 2014

  Dit is n blogkwaal waaraan ek met graagte ly.
  onthou om jou seun te vra om jou na rye te neem in april.
  lekker inskrywing 🙂

 8. Die grafte is mooi versorg, nie soos hier by ons nie. Die kopbeengraf is afgryslik! Eish!

 9. Rosie, as RIP vir rise if possible staan is skoonma stene seker extra dik gewees, net vir ingeval. Ek het jou geantwoord daar by my, indien jy dalk meer wil weet vra net.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.