Wêreldnuus

Augustus 17, 2012 in Sonder kategorie

Die 2 manne in my lewe wat hulle tans in die buiteland bevind, het albei laat weet dat dit gons om hulle.  Ja, ons weet al die onluste en optrede by die myne het die buitelandse nuus gehaal.

Die bietjie internasionale nuus watna ek al gekyk het, het my laat aflei dat ander lande nie twak van misdadigers vat nie.  Nou wonder ek of hulle simpatie nou eerder by die stakers is teenoor wie daar so hardhandig opgetree is. 

In die grepe nuus wat ek gesien het was dit hoofsaaklik swart polisie manne wat geskiet het.

Maar ja, baie van die gesprekke wat ek gehad het met Europeërs, het my laat besef dat heelwat van hulle Afrika sien as ‘n kontinent wat net met geweld kan funsioneer.

Sommer so stukkie uit Doring se e-pos aan my :

Het my gister vir ‘n ou vervies by die bushalte. Ons praat Engels en hy vra my toe of ek ‘n Amerikaner is en ek se toe nee, Suid Afrikaner. Ek weet nie of hy gespot het nie maar hy se toe “nog erger” Het hom nie geantwoord nie. Maar nie sulke ouens wat summier veroordeel, om my nodig nie

29 antwoorde op Wêreldnuus

 1. TS het gesê op Augustus 17, 2012

  Jy het nou eerstehands gesien wat hulle van ons dink. Ek wonder of hulle ooit tot ander insigte sal kan bring.

 2. endlich het gesê op Augustus 17, 2012

  ja, dankie tog die polisiemanne was swart en ons is onder ‘n nuwe regering, anders het ons dalk ‘n nuwe vakansiedag gehad om die wreedhede van die ongeregtigheid te herdenk

 3. CBL1979 het gesê op Augustus 17, 2012

  So waar!

 4. avega het gesê op Augustus 17, 2012

  Ons was vir lank die witbroodjie van die wereld nou word ons die swartskaap. Die euforia is verby.

 5. Adage10 het gesê op Augustus 17, 2012

  Dis wat my so gatvol maak van CNN – hulle maak ‘n maaltyd van alles. BBC ook. Want daar is nie ander ‘opwindende ‘ nuus soos massamoordenaars nie. Dis hulle kos.

 6. Here is the issue:

  Thursday, 16 August 2012:

  Before the police advance, AMCU president Joseph Mathunjwa, whose organization has been on a big recruitment push in South Africa’s platinum mines, said there would be bloodshed if police moved in.

  “We’re going nowhere,” he shouted through a loud-hailer, to cheers from the crowd. “If need be, we’re prepared to die here.” (Reuter)

  Friday, 17 August 2012:

  The president of Amcu wanted to go back and die with his dead colleagues when he saw them fall during police fire at Lonmin’s Marikana mine, he said on Friday.

  “I told them to leave…I pleaded, I pleaded,” Association of Mineworkers and Construction Union (Amcu) president Joseph Mathunjwa told reporters in Johannesburg.

  Tears rolled down his cheeks as he recounted the events that led to the deaths of over 30 protesters in a clash with police on a hill near the mine on Thursday.

  He said workers had earlier refused to leave, vowing to stay on the hill even if they were killed.

  “We got in our cars and left… After a few minutes the phone rang (about the shooting).

  “I wanted to turn back and go and die with my comrades,” said Mathunjwa. (IOL)

 7. van hulle was ons baie simpatiek gesind

 8. wat ek ook gedink het

 9. Laat jy my nou daaraan dink dat Baa baa black sheep nie meer polities korrek is nie, die woorde moet blykbaar verander

 10. within a day a total turnaround

 11. hierdie is bad news vir toerisme in ons land.
  Hoop ons Duitse vrinne wat bepaln om Januarie hierdie kant toe te kom, trek nie kop uit nie

 12. Ai tog, wanneer gaan dit eindig ! 🙁

 13. Dis angswekkend, Rosie.
  Ek dink net dat geweld net in die uiterste omstandighede toegepas moet word.
  Ek het die nuus gesien en was verstom oor die massas en massas…vrees het oor my gekom.

 14. More than that Rosie, he did a lot of instigating and hate-speech and the minute he saw that they had trouble, the flippen coward got in his car and left the scene. Crying afterwards, calling for an investigation and using propaganda statements such as massacre etc will not bring those workers back.

 15. Idiots on both sides – why did the police not just let them be?

 16. philvr het gesê op Augustus 18, 2012

  Volgens my le die probleem met die werks Unies.
  Mooi loop,
  PvR

 17. nie gou nie (indien ooit)

 18. dit bring nogal ‘n angstighied in ‘n mens op

 19. die opstokers

 20. Twaksak het gesê op Augustus 18, 2012

  My neefster in Amerika vertel hoe hy ‘n stukkie aarde buite hulle apartment afgespan het vir hulle hond en die buurman wat gesê het, “You South Africans, first you expand and then you fence it!”

 21. Buurman van Neefster klink maar na ‘n taamlike stroent

 22. bierman het gesê op Augustus 20, 2012

  Ek het gisteraand na die slim manne op RSG geluister en dit klink my dit is ‘n onderonsie tussen 2 vakbonde. Daar was ook ‘n toordokter betrokke wat hulle onsigbaar/onsterflik maak Hulle was dus baie dapper want niks kan met hulle gebeur nie Die politiek het ook baie te make Verder is daar ‘n ding met die mense wat voor boor wat die myn wil meer betaal omdat hulle so skaars is Dit is nie met die vakbonde bespreek nie en natuurlik moet hulle nou wys wie is baas. Daar is dus geweldig baie issues en natuurlik is Zuma bang dit beinvloed sy herverkiesing Ons moet maar wag en sien maar die saak is nie afgehandel nie

 23. noudat ek gehoor het Malema was daar, ruik ek ‘n rot!

 24. Is inderdaad komplekse situasie – hoop net die polisie raak nie TE trigger happy nie

 25. ‘n vrot rot

 26. Die polisiemanne se storie word nie vertel nie.Dis weer net die eenkant van die verhaal,soos destyds met Sharpville.

 27. Ek weet nie veel van wat werklik aan die gang is nie, dit lyk net nie vir my baie bemoedigend vir die toekoms nie

 28. Daar is te veel kante aan hierdie saak om sommerso agter die kap van die byl te kom. Ek veroordeel of praat nie die polisie se optrede goed nie, maar as die massas so op my afstorm…… watter verweer het hulle gehad? Dit is ironies dat in lande soos die VSA daar baie minder kwessies oor menseregte is – ek dink nie hul polisie vaar beter as ons s’n nie. Waarom geld menseregte slegs vir die betogers? Respekteer hul die polisie, die vakunies, die mynbase? Hoekom word daar so min gepraat oor die moorde op twee sekuriteitswagte?

 29. o gewis.
  my ma het altyd gesê ‘n storie het 3 kante, jou kant, my kant en dan die werklike kant.
  die opswepers is die groot moeilikheid makers en hulle kom skotvry

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.