moenie die boek op sy baadjie takseer nie.

Maart 27, 2012 in Sonder kategorie

Dis iets waaraan ek my die naweek gruwelik aan skuldig gemaak het.

Ek het al gemeld dat ons hier ‘n internasionale kerk besoek.  Die mense wat kom is letterlik vanaf die vier uithoeke van die windrigtings. Almal het darem ‘n basiese kennis van Engels.  Daarom word die hele diens in Engels gelewer. 

Die persone wat boodskappe lewer is egter meestal plaaslik, Engels is vir hulle heel dikwels 3e taal naas Nederlands en Frans en daarom soms ‘n redelike geradbraakte boodskap. Dus is dit heel dikwels die geval van “many a good sermon lost in translation”. 

Nogtans sorg die koffie en kuier na die diens telkens vir ‘n aangename oggend.

Die afgelope Sondag word daar ‘n prediker voorgestel wat ek nog nie voorheen gehoor het nie.  Die omie wat vorentoe loop is nie net bejaard nie, sommer al lekker oud. Die koppie knik al.  Daarom maak ek my toe maar weer reg vir nog een van daardie boodskappe  waar ek nie altyd weet presies wat bedoel word nie.

Tot hy begin praat – ‘n  sterk duidelike stem en boonop ‘n uitstekende Engels wat hy besig.

Kan net ten slotte opmerk, nie net was dit ‘n uitstekende goeie boodskap nie, ek het ook weereens besef dat mens NOOIT iemand op sy voorkoms moet takseer nie.

15 antwoorde op moenie die boek op sy baadjie takseer nie.

 1. postatdo het gesê op Maart 27, 2012

  True!

 2. HeavyHenry het gesê op Maart 27, 2012

  🙂

 3. n Mens moet meesal glo wat jy sien en daarvolgens oordeel. Een uit n duisend boemelaars is miskien
  n knap mens. Betsy Verwoerd was onaansienlik maar
  eitlik ou Hennerik se meerdere. Maar sy is ook n uitsondering.

 4. TS het gesê op Maart 27, 2012

  EN (skuus Lou) ook ouderdom!

 5. monetsa het gesê op Maart 27, 2012

  nes jy daar sê

 6. avega het gesê op Maart 27, 2012

  Dit gebeur so onwillekeurig, eerste indrukke tel ongelukkig baie 🙂

 7. Unfortunately something I am very often guilty of

 8. Sy was werklik ‘n onpretensieuse ou mensie.

 9. die slaggat waarin ek so lekker getrap het

 10. stem saam met jou. Hierie ou man
  het egter my eerste indruk van hom sumier die doodslag toegedien

 11. hoop ek onthou dit volgende keer as ek vinnig weer op die eerste oogopslag my opinie van iemand vorm

 12. postatdo het gesê op Maart 27, 2012

  We all do it, but you know what, most of the times we are actually right, plus, I would rather have the wrong opinion than no opinion at all. At least you can change your mind when you are shown the error of your ways.

 13. Wys jou nou net ! 🙂

 14. vanmiddag weer met iemand oor sy boodskap gepraat – dit was nie net ek wat so beïndruk was nie

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.