‘n Kokke-door wat met koskantoor, is ek hoegenaamd nie. By die huis wag ek nie my hand aan ‘n koppie tee nie. Tokkie doen dit eenvoudig beter. Dankie tog.
Maar dom of lui, aan die onwaarskynlikste mens doen Tarlehoet soms snaakse goed. In Sabiepark raak selfs die uwe by geleentheid speel-speel eksperimenteel.
Vir die vakansie (nou net vier slapies weg) het ek vooraf so in my stilligheid ‘n paar bos-geregte uitgedink wat ek graag vir my liewe vrou en gaste sal wil opdis. Sy verdien ‘n bietjie bederf!
Moet tog net nie dat laasgenoemde agterkom nie, asseblief. Dalk skrik dit hulle af!
Hier is my spyskaart – probeer dit gerus as jy in ‘n avontuurlike bui is. Ek is nie een van daardie wat my kers onder die blaker hou en my resepte in ‘n kluis wegsteek nie. Ek lieg ook nie oor bestanddele om resep-bedelaars op ‘n dwaalspoor te bring nie.
Sop van die dag:
Waterskilpad in sy dop
met paddavoete vir die skop.
Die Bosveld-omelet:
Roer-reiereier
in galsterige seekoeivet!
Potjies van die dag:
Fyngemaalde bobbejaan
gemarineer en sterk gegeur
met koedoekoei se lewertraan.
Vlakvark-otjie-potjie
met suur wilde uintjies
uit die veld se rotstuintjies.
Vir tussen die gange:
‘n Skaar halfgaar mambaslange
vars gevang in mamparralange.
Die “spesjil mieks grill”:
Die teelsak van ‘n buffelbul
gevul met repies krokodil!
Vir nagereg, moenie vra:
Geniet tot hul jou weg moet dra:
HvD se son-gegiste maroe-la
met loperige bokmelk-vla.
Se-la.
Comments