Gouritsmond – Deel 5: Worsie hou Kersfees

Januarie 12, 2014 in Gourits vakansies

Dinsdag, 24 Desember

Dis ‘n luilekker vakansie.

Dinge word bietjie opgekikker toe een van die naby kampers ‘n geelslang in die kragboks gewaar.  Die boks is toe, maar die flappie waar die karavane se onderskeie kragdrade na binne toe gaan was groot genoeg vir Ta om daar in te klim.

Kragboks

Solank Ta nou in die kragboks sit, is dit natuurlik nie ‘n probleem nie.  Die lastigheid is net wanneer hy besluit om uit te kom, veral aangesien daardie boks twee tree weg is van die naaste karavaan.  ‘n Paar brawe kampers staan nader om die geelslang te oortuig om te gaan.

Ta steek sy kop by die flappie uit om te kyk waaroor die rumoer gaan.  Een kamper kry sy neus  in ‘n braaitang vas (die slang s’n nou) en probeer hom uitsleep.  Dit pas gald nie die geelslang nie.  Hy klou vir dood binne vas, en kry dit later reg om sy neus uit die braaitang uit te verlos en terug te glip in die kragboks in.  Nou word die boks weer versigtig oopgemaak, maar die slang is weg!  Die kragboks het ‘n dubbele wand, en iewers daar rond lê die geelslang nou, maar buite sig.  Toe alle pogings om die slang uit te lok onsuksesvol is, maak hulle toe maar weer die deur toe, en plak die flappie ook toe dat die slang nie kan uitkom nie.  Dit moes half snoesig warm daarbinne geraak het, maar daremte hou slange mos daarvan.  Nie dat ek ‘n slang-entoesias is nie, maar ek wil darem graag klink of ek ‘n bewaringsentoesias is.

Oukersaand bak ons ‘n potbrood.  Hy’t gelukkig beter gesmaak as wat hy gelyk het.

Potbrood

Ons kersboom van dryfhout is behang met liggies en skep ‘n lekker atmosfeer.

Kersboom

Maalvleis en roerbraai, saam met sjokolade vir poeding rond die ete af.

Dit kuier gesellig tussen ons en die leërskare wat by die bure kuier.  Ons dra Kersfeeshoede.  Vroulief het sulke snaakse “goeters” aan in plaas van ‘n hoed.

Goeters

Almal is mal oor vroulief se “goeters”.  Ek was later nie meer seker of dit ‘n goeie ding is dat almal mal is oor haar goeters nie.

Ons deel persente uit.  Ek is baie happy met my bandana en my fluitjie wat ek kry.  Dis ‘n rietfluitjie, wat amper werk soos ‘n skuiftrompet.  Dit klink soos ‘n voëltjie.  Sussie verduidelik ek blaas dit verkeerd.  Dis eintlik ‘n ‘fail’-fluitjie.  Jy weet die ‘fail’-klank wat jy soms kry in animasie flieke wanneer iets fout gaan.  Ek kry dit mooi onder die knie.

Ons stap later oor na die bure toe.  Hulle het ook klaar geskenke uitgedeel en kort bietjie hulpbronne om die kersliedjies sonder begeleiding baas te raak.  Ons begin met Stille Nag.  Die wysie is goed, maar almal is bietjie verroes op die woorde.

So by die tweede reëltjie van die volgende kerslied besluit Pikkie die worshond (‘n tydelike kuiergas) dat Klein-Jan nou sy nuwe beste maatjie is.  Hy begin entoesiasties Klein-Jan se been homp.

Die gewyde atmosfeer kraak  effentjies, maar dit hou, met hier en daar ‘n proes-lag wat deurglip.  Die aanslag is egter te groot.  Die gewyde atmosfeer versplinter later heeltemal as die pogings om die lag te onderdruk begin te faal.   Jy weet hoe dit is as iets snaaks in die kerk gebeur.

Almal lag uiteindelik uitbundig.  Behalwe Pikkie se eienaar.  Hy gryp verleë vir Pikkie en sit hom op sy skoot.  Pikkie is baie tevrede.  Klein-Jan is bly Pikkie hou so baie van hom, hy is ook tevrede.

Eintlik ‘n bakgat geskenk dié, dink ek, toe ek my ‘fail’-fluitjie blaas.

 

5 antwoorde op Gouritsmond – Deel 5: Worsie hou Kersfees

  1. tina10 het gesê op Januarie 12, 2014

    Mmmmmm en toe wat van die slang?

  2. Ag lekker – hoop julle het darem “Somerkersfees” gesing gekry voor die lagbui oorgeneem het.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.