Gouritsmond – Deel 2

Januarie 6, 2014 in Gourits vakansies

Sondag, 15 Desember

Vandag word Madiba op Qunu begrawe, maar ons is nie genooi nie.  Anders sou ons mos gegaan het.

Ek word wakker soos een wat narkose gehad het.  Al die pennie inslaan en inpak en uitpak het my moeg gemaak.  Ook die min slaap voor ons vertrek het.  Dit voel of al my olies uit my gewrigte uitgeloop het.  Gelukkig jaag niks my om op te staan nie.

Ons slaan die laaste paar goedjies op en rig ons kamp klaar in.

Opgeslaan

Die wind waai redelik sterk en peak teen so drie-uur die middag met 24 knope rukwinde. Mens kla nie daaroor nie.  Dis net so lekker om onder ‘n gazibo in die wind te sit.  Dis soos ‘n gebeurtenis op sigself.  Teen braai-tyd, egter, het die wind gaan lê en is dit weer ‘n perfekte stil aand.

Ons braai karoo lam en wors saam met braaibroodjies.  Teen halftien raak Klein-Jan vanself aan die slaap.  Sy gô is uitgespeel.

 

Maandag, 16 Desember

Madiba is nou klaar begrawe en die wêreld het teruggekeer na normaal toe:  Australiese toeriste is beroof op Leeukop, ‘n boervrou in Natal is vermoor op ‘n plaas, motorongelukke op die paaie, almal daai dinge.

Vroegoggend begin dit te reën.  My karavaan lek.  Ek het hierdie keer moeite gedoen om die karavaan mooi mooi waterpas te trek.  Maar helaas, een van die remediërende stappe wat ek moet doen om die lekprobleem beter te maak is om die karavaan effens afdraende na agter te laat loop.  Dit lyk of die water dan spoed kry en agter afloop, eerder as om in te lek.  Nou sit my karavaan weer op sy hurke om lekker op die gras te kan lek.

Ek gaan koop die tweedelaaste buis silikon by die winkel by die hek.  Dit lol om orals by te kom, want die karavaan se tent is in die pad.  Ek knoei maar voort tot ek al die moontlike lekplekke dig gestop het.

Silikon

Ek reken die karavaan is nou waterdig – solank dit net nie reën nie.

Sussie begin stemming maak om saam met maats vir 2 nagte uit te slaap by die Korenterivierdam by Riversdal.  Vir my klink dit stupid.  Ons ry al die pad hierheen om te kom vakansie hou, nou gaan hou sy elders vakansie.  Sug.  Dis seker wat gebeur as hulle grootword.  Ek het net gedink sy’s nog nie baie groot nie.  Sy’s nou eers klaar met skool.

Daar is skilpaaie en oewerkonyne op Gouritsmond.  Ek verstaan beide is bedreig.  Hierdie spesies is nie altwee ewe vinnig nie.  Dit neem ‘n skilpad 13 sekondes om oor die teerpad te stap.  Jy kan hom bietjie aanhelp deur sy rug te kielie, dan gaan dit vinniger, maar ek weet nou ongelukkig nie hoeveel sekondes vinniger nie.

Skilpad

 

Dinsdag, 17 Desember

Vanoggend is Gouritsmond se biblioteek se jaarlikse boekeverkoping.  Ek reken op hierdie uitverkoping om my leesstof vir die vakansie aan te koop.  Ons gaan gou nege-uur om ‘n paar boeke vir die vakansie, en pannekoeke vir die oggend, te kry.  Boeke wissel van R7 tot R15.  En nie sommer sulke boeke nie.  Bekroonde moderne boeke en al daai ook.  Nou is ons gerat om behoorlik vakansie te hou.

Boekverkoping

Ek neem vir Klein-Jan see toe waar hy eers boogie bord ry.  Hy is nou net mooi op die ouderdom waar hy half te groot raak vir die stranddiensspan se kiddies aktiwiteite, maar nog nie heeltemal inpas by die tieners se ding nie.  Hy gaan sluit later diskreet aan by die stranddiensspan se poging om “die grootste sandkasteel ooit” te bou.  Hulle kan nou maar vir die kindertjies vertel net wat hulle wil, en so entoesiasties soos hulle wil, maar ek kan vir hulle maar sommer sê daai was nie die grootste sandkasteel ooit nie.

Sussie vertrek na die Korenterivierdam toe saam met maats.  ‘n Rubberduck en ski-toerusting gaan saam.  My onsportiewe kind gaan ski….

Ek stel Klein-Jan se fiets se remme op.  ‘n Fiets se mechanics bly vir my ‘n misterie.  Dis veronderstel om baie eenvoudig te wees, maar die vet weet, party goed draai altoos verkeerde kant toe, en doen nie wat ek dink dit moet nie.  Ek is mos nie eintlik onnodig handig nie.  Ek is ongemaklik om met ‘n fiets ry waarvan ek aan die remme gestel het, maar dit blyk dat Klein-Jan nie enige vooroordele het oor my vaardighede nie.

Teen sonsak braai ons saam met die bure.  Die laaste van ons karoo lam wat saamgekom het.  Die wonderlike ding van hierdie vleis is dat die meesterlik smaak ten spyte van my pogings.

Vanweë ‘n oordosis koffie kan ek nie slaap nie en lees tot laataand toe aan een van my boeke.

Boeke

This is life, ek sê.

3 antwoorde op Gouritsmond – Deel 2

  1. tina10 het gesê op Januarie 7, 2014

    Jy klink minder entoesiasties vanjaar… verbeel ek my?

  2. vega het gesê op Januarie 7, 2014

    Jis ek dink ek het ‘n vakansie nodig 🙂 Dit klink darem salig

  3. Julle kampplek lyk vreeslik gesellig!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.