Josef en die bro’s

Oktober 26, 2011 in Sonder kategorie

Die laaste week hou klein-Jan se skool konsert. Josef en sy veelkleurige jas. Klein-Jan speel een van van die gebroeders.

Gisteraand gaan kyk ek vir ‘n tweede keer die vertoning. So ek staan sommer in die een deur, hier vlak by die verhoog. Klein-Jan en sy broers doen hulle ding, 5 tree van my af. Dan, net momenteel, verstar hy wanneer hy my sien. Die herkenning, die smile, en dan gaan hy voort met nuwe ywer.

Dis ‘n ongelooflike show, eintlik. Omtrent 730 kindertjie neem deel, so jy kan nou dink hoe besig die verhoog by tye is.

Wanneer daai girl haar hande op Josef probeer kry dan sing sy vir hom: “Jan asseblief kom squeez my.” Maar Josef is ‘n standvastige jong man, hy sing vir haar “Hou jou hande van my lyf af,” en so gaan dinge aan, mooi ooreenkomstig die bybelse weergawe.

Op ‘n kol sien ek klein-Jan is nie lekker nie. Lyk my hy’t al weer verkeerd geëet, dan raak hy so narerig. Maar nee, kom ek agter, dis nou die hongersnood. Hy’s veronderstel om so te lyk. Hy en die broers verlang terug na die goeie dae toe kos in oorvloed was en sing “Kaboemielies vanmôre en kamoemielies vanaand.”

Dan sing hulle van die “one more angel in heaven, one more star in the sky”. Die seuntjie engeltjies (of dalk was hulle die sterre, ek is nou self nie seker nie) het almal wit cowboy hoede op en hout-trompette (jy wil nie regtig hê daai mannetjies moet speel op die goed nie). Maar ek sien een van die mannetjies sukkel bietjie. Hy’t nou net nie genoeg hande nie. Want sien, daai stukkie snot in sy neus sit nou net mooi daar dat hy later nodig het om die trompet neer te sit om dit met twee hande by te kom. Maar toe te skryf aan ‘n baie ywering poging kry hy die probleem opgelos, en kan hy weer lustig voortgaan met die trompet.

Na die tyd stap ek uit en sien ek die skoolhoof staan. Hy’t ‘n silwer das met 24 ander gestreepte kleure op sy das.

Mooi das, ek sê.

2 antwoorde op Josef en die bro’s

  1. Ek sit nou met so ‘n groot glimlag op my gesig, ek weet nie of iemand hom weer afgevee gaan kry nie!

  2. Jan asb tog…. pas so goed in 🙂

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.