Hondestories

Junie 24, 2011 in Sonder kategorie

Ons het ‘n tweedehandse bulhond. Dié is nou al 8 jaar oud. Sy’s bietjie van ‘n vreemde hond, met vreemde gewoontes. Meer in besonder kom sy nie as jy roep nie. Ook, as sy voor die deur staan en vir jou met daai ‘puss in boots’ oë aankyk om die deur oop te maak en jy maak dan uiteindelik die deur oop, dan gaan hardloop en blaf sy eers weer ‘n slag deur die tuin, ipv om in te kom.

Ná ‘n onlangse besoek aan ‘n karooplaas het ons nou nóg ‘n tweedehandse hond. ‘n Jack Russel (met ‘n bietjie Foxterrier in hom ook) het nou by ons aangesluit.

Die kort weergawe van hierdie proses is as volg deur neef op die plaas aan my nege-jaar oud voorgestel: “Jy kan nou Maandag op die mat vir juffrou vertel jou oom het gesê Ek gaan daai hond skiet! Toe skree my ma Nee, nee, moenie! En nou het ons ‘n nuwe hond.”

Dis min of meer ‘n akkurate beskrywing. Sien, dis lastig as jy ‘n rondloper Jack Russel op ‘n plaas het, en die baba Boerboel van 80 kilogram drentel agter hom aan. Hierdie Boerboel het geen idee van sy grootte, gewig of krag nie.

So speel ek en my nege-jaaroud sokker op die gras voor die huis. Die volgende oomblik vermorsel iemand my plat in die grond in. Toe ek weer tot verhaal kom sien ek dit was die Boerboel wat besluit het sokker is ‘n lekker game. Hy’t my toe doodgewoon platgeduik, op die bal beslag gelê en daar trek hy. Gelukkig is dit andersins darem ‘n heel docile dierasie wat my teregwysing in goeie gees aanvaar en die bal weer teruggegee het nadat ek hard met hom geraas het.

Dis nogals nice om nou ‘n hond te hê wat selfs luister as jy hom roep. Die Jack Russel het net een keer nodig gehad om te sien waar die luik in die garage deur is om toegang tot die huis te kry – iets wat die bulhond in 4 jaar nog nie kon baasraak nie.

Maar nou ja, nie almal is ewe slim (of mooi) nie.

PGJ

2 antwoorde op Hondestories

  1. TS het gesê op Junie 24, 2011

    Ag ek het lekker gelees hier by jou!

  2. HeavyHenry het gesê op Junie 24, 2011

    Foxies issie stupid nie…

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.