Tietiesbaai, o Tietiesbaai

Februarie 19, 2011 in Sonder kategorie

 

 

Een goeie naweek besluit ons om bietjie op my vrou se kinderspore te gaan loop.  Kleintyd, lank voordat die wêreld Tietiesbaai ontdek het, is dit waar hulle elke jaar gaan kamp het.  

 

Ons ry die grondpad van St Helenabaai af, deur Paternoster. Paternoster was altyd een van hierdie plekke waarheen jy gegaan het om bietjie weg te kom van almal af. Nou as jy daar kom is almal klaar daar. Downtown Paternoster is besig.  Maar dit is buite seisoentyd, so mens is amper gewaarborg om ‘n verlate en rustige Tietiesbaai te kan ervaar. Amper, amper…..

 

Op Tietiesbaai is daar groot aksie. Een of ander Inter-corporate challenge is daar aan die gang. Spanne ding teen mekaar mee in kleurgekodeerde klere.  Sover ons kon agterkom word daar geroei, gehardloop fietgesry en al sulke goed. Tietiesbaai is nie eers amper rustig nie. Ons ry verby die aksie, sover soos die pad ons toelaat, en parkeer. Vandaar stap ons om die verste punt, weg van die rumoer af.

 

 

 

Ons is eintlik op pad na ‘n grot wat my vrou my wil gaan wys waar hulle kleintyd baie ure verwyl het. Ons soek die stilte vandag.  Sy herleef kleintyd se groot krewe, branders, speel in die branders.  Sy vertel my van hierdie groot poel waarin sy as 4-jarige met haar duikbrilletjie op by die diep kant ingeduik het en deurgeswem het na die ander kant toe.  Ons kry die groot poel.  Dis 3 voet diep van 5 voet lank….[?]  Miskien onthou mens dinge maar anders as jy nog klein is.  Sy wys my ook waar die ouer meisies bostukloos gesonbaai het.  En waar al die seuns dan skelmpies gelê en oor die rots geloer het.

 

Maar nou is ons op pad na die grot toe.  Dan kom ‘n kêrel moet ‘n vreeslike groot kamera kom van agter af aangehardloop, verby ons, op pad na die grot toe.  ‘n Meisie met sportklere kom agterna gehardloop met ‘n papier in die hand wat lyk soos instruksies.  Dan sien ons, reg voor die grot waarheen ons op pad is, is daar ‘n vlag geplant, met twee manne aan diens.  Die volgende kom ‘n paar spanne verbygehardloop met hul verskillende kleure klere aan. 

 

 

Dan dawer ‘n helikopter oor die bult.  ‘n Kameraman met ‘n groot kamera hang uit en neem die hardlopers af.  Dit voel skielik of ons in die middel van ‘n realiteitsreeks is.  Ons is nie seker hoe ons moet maak om nou nie in die pad te wees nie.  Die woepe-woepe-woepe is oorverdowend.  My selfoon lui, maar ek kan nie hoor wie praat nie.  Die helikopter kom oor ons, hang oor die see, sak laag om goeie skote te kry van die deelnemers.  Skuim dwarrel in die lug op, die sand waai.  

  

Mettertyd raak dit stil.  Die deelnemers het voor die grot omgedraai en terug gehardloop.  Die vlagmanne is weg met hul vlag.  Die helikopter is weg.  Nou het ons darem ons stilte. Die grot is miskien nou nie heeltemal ‘n grot nie. Dis meer soos ‘n rots-oorhang. Iemand het onlangs daar gebraai en nie agterna opgeruim nie. Ons kan sien Jordan was daar. Del was ook daar. Carien ook. Angel en Reija like mekaar kwaai, beduie die grafitti op die sandsteen rots. Die grot is nou ook kleiner as wat my vrou  dit onthou van kleintyd af.

 

Ons gaan sit op ‘n rots en geniet die branders wat breek. Later ry ons terug. Tietiesbaai kry sy naam van die een heuwel met ‘n rots reg op die hoogste punt. Op ‘n afstand lyk dit soos ‘n vrouebors. Iemand was nie tevrede met die voorkoms nie, en het dit nou gaan opkikker met ‘n blikkie of iets wat die punt nou bietjie meer punt-in-die-wind laat staan.

  

Die spanne van die sportgebeurtenis is almal besig om klaar te maak op Paternoster se strand. Dis vlae, trokke, busse, borge se advertensies, en baie mense.   Die Driekus Horseride groep kom ook strandlangs aangery van die teenoorgestelde kant af.  Dis ‘n pragtige gesig.  Die besoekers neem foto’s en oe en ah oor die perde. 

 

Paternoster lyk nou al soos ‘n groot dorp in verhouding met hoe dit jare gelede was. Daar is gastehuise, te koop-bordjies, kunstenaars, die werke. Dis vooruitgang. Dis goed vir die ekonomie.  

5 antwoorde op Tietiesbaai, o Tietiesbaai

  1. Pragtige foto’s

  2. Dankie, Ouboet. Daar is nog ‘n paar (onder andere) Weskus foto’s by http://pgjonker.co.za/?cat=8

  3. Pragtig. Baie van die plek gehoor maar was nog nooit daar nie.

  4. Dit bly n lekker plek om te kamp. Ek hou van jou weerkaatsing.

  5. Dankie. Ek hou selfs nog meer van die vrou in die weerkaatsing.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.