Karstories

November 29, 2010 in Sonder kategorie

Jare gelede is ek in Windhoek besig met diensplig.

Bro’ Johnie kom kuier in Namibië met sy Jetta. Nuterig, nogals. Die vingerklip in die Suide van Namibië het toe nog gestaan. Nadat hy en sy vrou die vingerklip besoek het, het hy dit nodig geag om baie vinnig daar weg te jaag. Hy wil nie sê hoekom nie, maar kort daarna het die vingerklip dan ook in duie gestort. Bro’ Johnie ontken egter tot vandag toe dat hy iets daarmee te doen gehad het.

 

In sy haas om weg te kom, egter, rol hy toe sy Jetta op die grondpad. Die vieslike detail daarvan kan jy lees in sy eie posting hieroor.

 

Met die Jetta effe mank kom hy toe tot in Windhoek en toer die res van Namibië met my 323 Mazda. Dit was heeltemal ‘n mutually beneficial reëling vir my, want hy kry toe so baie pap wiele dat ek my Mazda terugkry met 3 splinternuwe bande.

 

Twee jaar later toe koop ek die Jetta by hom. Die motor het haar besonders goed gedra vir die volgende 10 jaar, maar teen daardie tyd was sy nou nie meer heeltemal in haar fleur gewees nie. Dit raak toe tyd vir ‘n nuwe motor. Nadat ek die nuwe tweedehandse Venture gaan koop het, wag ek op aflewering, wat sal geskied in ruil vir hierdie Jetta. Dit was dus krities dat die Jetta vir ten minste nog ‘n week moes aanhou loop. Ek moet darem byvoeg dat ek vir die handelaar aangebied het om ‘n lys te maak van alles wat verkeerd is op die Jetta, maar hy het nie belang gestel nie. Hy was tevrede om haar te neem net soos sy is. Dis amper soos ware liefe, jy verstaan.

 

Drie dae later, egter, en voordat die transaksie afgehandel kon word, gaan staan die Jetta toe sowaar die oggend met my op pad skool toe met die kinders.  Verbygaande mammas tel die kinders op, en my vrou kom haal my met my 323 Mazda (wat ek toe nog steeds het).  

 

Ek is toe redelik benoud. As die Jetta se enjin nou heeltemal die gees gegee het, dan is die Venture-transaksie daarmee heen, en dan sit ek met ‘n kar wat nie eintlik kan ry meer nie. Ek het, soos ek gewoonlik doen in krisis-situasie soos hierdie, ‘n paar keer met my hand oor die enjin gestreel, maar dit het nie gehelp nie (dit het al gehelp by ander geleenthede, regtig).

 

My drie-jaar oud dogtertjie wat saam met haar ma gekom het was baie bemoedigend. “Toemaar pappa, liewe Jesus sal sy engeltjies stuur dan gaan hulle die kar regmaak.”

 

Daar het toe nie ‘n engeltjie gekom nie, maar ‘n groot fris motorwerktuigkundige. Hy het bietjie gefroetel met die enjin, en sowaar, daar loop die enjin.

 

Met sy swaar London aksent beduie hy toe vir my dat hy bloot twee plugdrade omgeruil het. “In theory it should not be running at all,” verduidelik hy. Hy stel toe ook voor dat ek die kar reguit na ‘n motorhandelaar toe ry en, as ek so ver kom, nie probeer om enigsins verder as die handelaar te ry nie.

 

Nou ja, die Jetta het toe nog vir drie dae geloop, waarna ek haar by die handelaar gaan afgee het in ruil vir die Venture.

 

Miskien wás die motorwerktuigkundige ‘n engel(tjie)….?

 

PGJ

1 antwoord op Karstories

  1. TS het gesê op November 29, 2010

    Lyk darem of sy haar moedig tussen die Jonker broers gedra het

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.