Die redding van Stanley

November 23, 2010 in Sonder kategorie

 

Flat Stanley is ‘n gelamineerde papiermannetjie uit Nederland uit. Die laerskool waar hy vandaan kom stuur hom die wêreld vol om te gaan kuier. Dan moet sy gashere fotos terugstuur van waar Stanley orals gekuier het. Later moet Stanley weer per pos teruggestuur word sodat die laerskool hom na ‘n nuwe bestemming kan stuur. So leer die bloedjies bietjie meer van die wêreld, en kry Stanley darem ‘n paar lekker toertjies ook op die koop toe.

 

So op die manier kom Stanley toe by ons uit. Nou ja, watter beter landmerk kan jy nou voor vra as Tafelberg. Dus sit ons af Melkbosstrand toe om vir Stanley te gaan afneem teen die agtergrond van Tafelberg. Maar nee, na twee weke van sonskyn is Tafelberg toe nou net mooi onder die wolk kombers.

 

Ons probeer toe maar vir Stanley teen die agtergrond van Robbeneiland afneem. Dis immers ook histories, nie dat ek verwag enige laerskoolkind in die Nederland sal nou eintlik weet van Robbeneiland nie.

 

Ons tweede poging die volgende dag is op ‘n bult buite Durbanville waar jy darem die bo-punt van Tafelberg onder oë kan kry. Dis op ‘n plaas waar perde aangehou word.

 

Nadat Stanley mooi gefotografeer is, weer eens teen Tafelberg in die verte, word hy en die kamera gebêre.  ‘n Donkie kom aangesuiker en bewonder my kamerasak. Hy druk sy neus daarin om dit beter te inspekteer.

 

“Ahaa, JPEG’s, net wat ek wou hê vir ‘n snack,” kan ek hom hoor sê. “Ahaa, en wat het ons hier, ‘n knapie uit die Nederlande uit.”

 

En daar trek die donkie met my card reader met ‘n Flash Disk vol foto’s daarin plus Flat Stanley. In sy bek, uiteraard.  Die donkie word agterna gesit om vir Stanley te red (ek was nie daar om self bekommerd te wees oor my card reader nie, want niemand anders was daarmee gepla nie).  

 

Gesteurd laat val die donkie darem later my card reader in ‘n hoop mis, en vir Stanley ‘n entjie verder. My dogter het darem die mis afgevee van my card reader voordat sy dit in die kamerasak teruggesit het.  

 

Sy het ook Stanley se trane afgevee. Alhoewel ek vermoed dit kon eerder ‘n bietjie donkieslym gewees het.

 

Nou sê jy vir my die donkie is ‘n wonderlike ding…..?

 

PGJ

3 antwoorde op Die redding van Stanley

  1. jy kan gerus Stanley vir ons wys

  2. Ek wou, maar op hierdie rekenaar word die prentjie geblok.

  3. TS het gesê op November 23, 2010

    hehehe… nou het ek alles gehoor

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.