Rooftog

Oktober 29, 2010 in Sonder kategorie

Thomas* kom van Zimbabwe af. Hy is jonk, nog nie dertig nie, maar ‘n enterpreneur. In Harare het hy sy eie karate dojo gehad. Die probleem is net dat, as mense nie kos het nie, dan betaal hulle ook nie eintlik hul fooie nie. Ook oefen hulle dan nie so kwaai baie nie.

 

Die gevolg was dat Thomas ‘n uitkoms in Suid-Afrika moes kom soek het. Hier in Afrika se land van melk en heuning.  Die roete af Kaap toe loop vir Thomas deur Johannesburg. So bevind hy hom iewers in downtown Johannesburg met ‘n enkele sak bagasie, op soek na die punt van die reënboog iewers in Kaapstad.

 

Johannesburg kan ‘n wrede plek wees, sal Thomas agterkom.

 

Drie manne reken hulle kan sy sy sak klere beter aanwend as hyself, en dring aan daarop. Ten spyte van sy nie te groot 66kg liggamsbou kan Thomas sy man staan teen enige een wie wil probeer. Hy kan ‘n uur lank elke minuut teen ‘n vars teenstander ‘n geveg volhou sonder om onnodig moeg te lyk aan die einde van die uur. Dis anders, egter, wanneer jou drie teenstanders gewapen is met onderskeidelik ‘n pistool, ‘n mes en ‘n skroewedraaier. Dis veral die vuurwapen wat die balans bietjie kwaai teen Thomas opstapel.

 

Teen die tyd, egter, wat Thomas besluit dat ‘n toegewing oor sy besittings moontlik onder omstandighede die aangewese weg mag wees het die teenkant reeds die reuk van bloed gekry. Hulle oormag het dit net onweerstaanbaar gemaak – hulle móés vir Thomas wys dat sy gedrag nie in lyn is met hulle verwagting nie en dat die kwessie “had to be taken to the next level” soos wat die skurke in die movies sal sê.

 

Met dié dat Thomas die grond tref het hy reeds twee gapende wonde aan sy bo-arm, komplimente van onderskeidelik die mes en die skroewedraaier. Dan, met die opkykslag sien Thomas dat die pistool nie ‘n magasyn in het nie. Dalk mag daar ‘n rondte in die kamer wees, maar dis ‘n risiko wat die moeite werd is om te loop.

 

Thomas se orentkom en die platslaan van die man met die vuurwapen is een beweging. Met jare se gebreide tegniek, gekombineer met elke ons spierkrag in sy lyf, word Thomas se 66kg skielik soos die skop van ‘n muil.  Die maat met die pistool tref die grond voordat hy weet waar die hou vandaan kom.

 

Die ander twee manne se bravado verdamp skielik. Ongelooflik, eintlik. Ten spyte van hulle getals- en wapen-oorwig kies hulle die hasepad. Die maat met die pistool sien die wysheid in hierdie maneuver, strompel op sy voete met sy leë pistool en doen hulle dit flink na.

 

Dan, wanneer die stof letterlik gaan lê het stap die twee polisiebemptes wat die petalje eenkant gade geslaan het nader om te verneem of hy oraait is. Hy is, dankie.

 

PGJ

 

2 antwoorde op Rooftog

  1. TS het gesê op Oktober 29, 2010

    ironies

  2. Tipies.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.