Padwoede

Oktober 27, 2010 in Sonder kategorie

Klaas is ‘n groot man. Hy ry ‘n groot Land Cruiser bakkie.

 

So ry hy op ‘n dag deur die buurt, minding his own business.   By ‘n stopstraat sien hy ‘n man en sy vrou met ‘n hond. Klaas hou mooi stil, trek weer weg.

 

“My hond, my hond!” skree die man skielik.

 

Klaas verstaan nie mooi nie. Hy kan die man se hond sien, en die hond is nie naby sy Cruiser nie. Half ergerlik vra hy die man wat gaan aan.

 

“Jy’t oor my hond gery!” beskuldig die man vir Klaas.

 

Nou is Klaas self ergerlik. Is die man dan nou simpel. Sy hond makeer niks nie. Die hond se eienaar gaan voort om vir Klaas te vertel dat sy bestuursvernuf ook nie aan standaarde voldoen nie. Nou, Klaas is ‘n ex- valskermsoldaat en grensvegter, en neem nie geneë met hierdie tipe van ongegronde bewerings nie. Meer in besonder verskil Klaas van die honde-eienaar oor sy bestuursvernuf, en deel die man ook so mee. Net in effens meer kleurvolle taal.

 

Intussen kom die honde-eienaar se ander (klein) hondjie, ene wat lyk soos ‘n muis wat deur ‘n toiletborsel loer, onder Klaas se bakkie uit. Dié was toe inderdaad onder die bakkie, maar die bakkie is gelukkig wydsbeen oor hom, sonder dat Klaas geweet het van hom.

 

Ergerlik sit Klaas sy bakkie in rat en trek weg. Hy wou dit eintlik met skreeuende bande doen ter wille van die effek, maar dis opdraend, en die bakkie is nie eintlik vir drag racing gemaak nie. Die geraas van die enjin maak darem tot ‘n mate op daarvoor.

 

‘n Blok verder begin die hele voorval nou vir Klaas bietjie pla. Hy het nie die klein hondjie gesien nie, en eintlik verstaan hy dat die man so ontsteld was. Die hele gesprek was onnodig. Nog ‘n blok verder besluit Klaas nee, die saak moet reggestel word. Hy gaan liewer die man om verskoning vra.

 

Nadat hy ‘n nege-punt draai in die pad gedoen het is Klaas nou weer met sy bakkie op pad terug om die man en sy honde te gaan soek dat hy kan vrede maak.

 

Die honde-eienaar hoor die gebrul van die bakkie se enjin nog voor die bakkie hom die hoek verskyn. Dan sien hy die bakkie aangery kom. Die man hardloop na ‘n hoop met klippe wat ‘n entjie weg lê. Teen die tyd wat Klaas stilhou met sy bakkie is die man gereed, gewapen met ‘n klip in elke hand. Oor die afstand skree hy vir Klaas om, ter wille van sy eie veiligheid nie nader te kom nie. Klaas kan sien die man is ernstig oor sy selfverdediging.

 

Na hy ‘n oomblik gewik en geweeg het besluit Klaas dit gaan nou nie heeltemal so lekker werk om vir die ou oor ‘n afstand om verskoning te skree nie.

 

Dus, tot die man se verligting, besluit Klaas toe maar om die verskoning te los, klim in sy bakkie en ry baie beskaafd weg.

 

PG Jonker

www.pgjonker.co.za

3 antwoorde op Padwoede

  1. zephur het gesê op Oktober 27, 2010

    En so begin menige bakleiery…

  2. DeViL010 het gesê op Oktober 27, 2010

    Klaas is beslis ‘n nice ou, daai honde eienaar klink maar biki verskrik hoor….. shame.

  3. lekke lag ek vir die “soos n muis wat deur n toiletborsel loer” Pragtig!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.