by

My laaste skrywe oor my vriend in eenvoud.

Februarie 27, 2011 in Sonder kategorie

Wanneer jy vir vyf ure saam met n man in sy huis sit en daar is nie vrouens en kinders nie, kan n man nogal wyd gesels. My vorige blog was oor ou Manie se geloof, vandag wil ek n Bybelstorie vertel soos hy dit aan my geskets het.

Manie: Weet jy dat net op een plek in die  Bybel word n spesifieke straatadres aangegee? Ek meen n straat met n naam, soos vandag hier by ons.

Ek: Ag nee Manie, man, ek sou dit al raakgeloop het, kan nie wees nie.

Manie: Ja, nadat hulle Jesus gekruisig het en die Romeinse regeerders in Jerusalem in opdrag van die  Joodse hoë priesters die Christene begin vang en vervolg  en uitgeroei het,  was daar n verskriklike wreed en boosaardige Romeinse Generaal. Hy het  duisende Christene gevange geneem en  doodgemaak. Onder die Christene was hy n gevreesde man, die Jode wat Jesus toe pas gekruisig het,  het saam met Saul gewerk  en het die Christene aan Saulus uitgewys. n Soort van n Gladiator.

 Die Here het op daardie tydstip n man met n sterk karakter en liggaam gesoek om vir hom n Apostel te word, n kryger vir Christus, n sterk persoon om die Christengeloof te versprei.  Hy besluit op Saulus, die wrede Romeinse Generaal. Slaan hom met blindheid bo van sy perd af voor sy eie soldate. Hy praat met Saul, sê Hy het hom nodig vir die Christendom. Saul die soldaat is verskrik, hy het nog nooit met iemand te doen gehad wat sterker as hy is nie. Niemand het hom nog ooit so hard geslaan nie. Hy strompel blind en vreesbevange in die pad rond. Die Here beveel hom om na n huis in Damaskus te gaan, die magtige Generaal het so groot geskrik, hy het vir drie dae en drie nagte nie ge-eet of gedrink nie. Stokblind het hulle hom na n huis in Damaskus gelei.

Ek: Ja, in die fliek The Gladiator het ek gesien hoe wreed die Romeinse soldate in daardie tyd kon wees. Mense is in houthokke op waens gesleep deur perde, geneem na plekke waar hulle vir vermaak, onthoof of verbrand of vir wilde diere gevoer is.

Manie: Toe roep die Here n dissipel wat hy na Saulus wil stuur om hom te help om die Woord van Christus te begin versprei. Ek dink hierdie dissipeltjie was n klein en bangerige outjie, want hy antwoord die Here dat hy dit nie kan doen nie, dat Saul die Romeinse Generaal aan hom bekend is en hy weet  dat die man reeds duisende Christene in Jerusalem  uitgeroei het.  Hy is bang vir Saulus en probeer uit hierdie opdrag kom.

Ou Manie se gesig gloei sommer so lekker kry hy, ek ook, want ek hou van n goeie storie.

Manie: Toe sê die Here vir Ananias, die vreesbevange dissipel, gaan na “Reguitstraat” in Damaskus en vra vir Saulus. Jy sal hom op sy knieë kry waar hy bid. Bewerig is Ananias  daar weg, het seker daar in “Reguitstraat”  n paar keer verby die regte huis geloop uit banggeit, maar uiteindelik het hy vir Saulus. Hy sê vir Saulus hy het gekom in die naam van Jesus wat hom  daar in die pad so hard geslaan het. Dadelik het daar goed soos skille van Saulus se oë geval  en hy kon weer sien. Van daar af was hy Paulus die apostel. Handelinge 9.

Die kinderlike vreugde en geloof van die 78 jarige ou man verstom my;  maar in my binneste is ek effens hartseer omdat ek en so baie ander wat ek ken,  nie soos  ou Manie is nie.

7 antwoorde op My laaste skrywe oor my vriend in eenvoud.

  1. ‘n ware Boerefilosoof

  2. TS het gesê op Februarie 27, 2011

    ‘n ware juweel

  3. Ek hoop regtig nie dis die laaste skrywe oor Manie nie.

  4. ‘n Goeie storie inderdaad, ja {-;

  5. Ware geloof is iets wat enige mens moet verstom.

  6. briljant

  7. Outop, het aan jou ‘n boodskap op ‘spaces’ gestuur.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.