Plekkie in die son

Julie 26, 2009 in Sonder kategorie

Ons wil elkeen ‘n plekkie in die son hê en daar is welliswaar ‘n plekkie vir ons elkeen!

Ons is gebore om ‘n plekkie in die son te hê en ons elkeen se strewe is om daardie plekkie te vind.

Hoekom?

Want ons weet instintief dat dit die plek is waar ons kan groei, blom en ons klein verskil aan die wëreld kan maak. 

Baie keer vind ons daardie plek en vir ‘n wyle vertoef ons daar.  Ons groei, ons blare sit uit, ons skiet wortel en ons bloeisels blom.  Maar dan kom die vertwyfelings.  Is ons goed genoeg?  Is ons mooi genoeg?  Is ons maer genoeg?  Is ons slim genoeg?  En wanneer ons daardie saadjie langs ons in ons plekkie in die son geplant het, dan water ons hom met negatiewe gedagtes.  En voor ons ons oë uitvee, het daardie saadjie gegroei in ‘n hemelbesem van ‘n boom wat die son van ons afkeer.  En in daardie ongevraagde koelte kan ons nie groei nie.

Al wanneer ons ‘n bietjie son voel is wanneer die winde van erkenning en waardering deur daai boom waai en die sonstraaltjies so saggies swiep-swiep oor ons gemoed.  Maar dit is altyd kortstondig.

Kort voor lank sit ons maar weer in daardie boom se koelte en bibber!

Daar is twee maniere om van daardie boom ontslae te raak.

1.  Jy kan ‘n ander plekkie gaan soek, jouself verplant en weer probeer wortel skiet op ‘n ander plek.  Maar ongelukkig is dit net ‘n tydelike oplossing.  Want daardie boom wat jy agterlaat, kan weer saad skiet en daardie saadjie gaan weer langs jou land.  Kort voor lank sit jy weer en bibber in ‘n boom se koelte.

2.  Roei daai boom wortel en tak uit!  Kyk jou vertwyfelinge vierkantig in die oë en besweer hulle een vir een.  Kap hom stukkie vir stukkie af deur vir jouself te vertel dat jy iets werd is.  Brand die sade deur weer in jouself te glo.  Elke mens op aarde beteken iets.  Ons het dit elkeen in ons om groot hoogtes te bereik as ons net bereid is om van die bome ontslae te raak.

Jy is geregtig op jou plekkie in die son.  Maar wees versigtig dat jy nie ‘n koelteboom vir iemand anders word nie!

7 antwoorde op Plekkie in die son

 1. bloukaap het gesê op Julie 26, 2009

  stof tot denke

 2. Dankie Ghaap

 3. Dankie Pruimtwak

 4. Biluqx het gesê op Julie 26, 2009

  mmm – goeie post 🙂 dankie

 5. Dankie vir jou inloer 🙂

 6. daniegouws het gesê op Julie 26, 2009

  baie mooi. laat jou dink.

 7. Dankie Danie

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.