by

Engele om ons…

December 28, 2016 in Uncategorized

Mens is nooit te oud om te leer nie…

Engele om ons….

Kom ek vertel jou van engele….want dis weer Krismis…..en met al die geglitter van kersfeesliggies word ons so maklik verblind deur al die JingleBells wat ons in winkels en huise aantref….Een ding weet ek verseker….daardie engeltjies wat selfs aan my eie groen plastiekboom hang….is slegs vir versiering….

Ons almal smag so om regte engele te sien…en vandat Touched by an Angel op TV soveel maal ge re run is….glo ons dat daar 3 engele om ons is met Amerikaanse aksente en gemake up en gemanicured to the teeth….maar ek weet dit is nie so nie, want ek het al tweemaal in my lewe ‘n engel gesien….Jy dink seker eks stapelgek….whatever….maar ek weet vandag hulle lyk nie soos die prentjies in die kinderbybel nie….

Die eerste keer was ek baie baie siek….en het ‘n hoe koors gehad….en ‘n engel het langs my op die bed kom sit en sy/haar hand saggies op my natgeswete voorkop gesit…ek het in ‘n diepe slaap geval….en ure later (sonder enige koors) wou ek by my huismaats weet wie die besoeker was? Hulle het my snaaks aangekyk….en my meegedeel daar was niemand nie….

Die tweede keer was baie baie meer dramaties…Ek was weereens liggaamlik gebroke…maar eintlik geestelik ook…met ‘n ernstige knie operasie in die vooruitsig….ek was diep in gebed met ‘n paar ander siele om my….en toe gebeur dit….Ewe skielik het iemand langs my gestaan….en ek sal nooit ooit die verblindende lig en liefde vergeet wat hy/sy uitgestraal het nie…dit was oorweldigend….Ek kon nie bepaal of dit ‘n hy of sy was nie…miskien was hy/sy beide? Hy/sy het ‘n wit kleed aangehad met iets wat agter sy/haar rug afgehang het…en hy/sy was een en ‘n halwe mens lank….wow…en dit alles het ek met toe oe gesien! Maar die mees wonderlikste en ook ongelooflikste ding was wat volgende gebeur het…Hy/sy het sy hand op my kop gesit….en ‘n kragtige elektriese stroom het deur my linkerkant geskiet….van kop tot toon….en my seer knie het saamgetrek met ‘n bo menslike krag….en toe was dit weg….en ja…ongelowige Thomas…my knie was genees…Kyk, vir iemand wat al ‘n hele paar kere met ‘n elektriese kragdraad haar Moses teegekom het, kan ek jou verseker dit was iets heeltemal anders….Ek het hierdie storie nog net met ‘n paar kundig uitgesoekte mense gedeel…en die reaksies wissel van….”Jy’t jouself genees”….”Jy’t jouself verbeel”…of… “Hoe sterk was die medikasie wat jy geneem het?” Ek voel vere….ek weet wat ek weet…en niks of niemand kan dit van my wegneem…of die knie operasie wat ek toe nooit gehad het nie…

Maar dit bring my by die werklike engele….daardie alledaagses wat ons so vanselfsprekend neem….maar soos die duiwel self….is hulle almal gevalle engele….net menslik… met baie foute van hul eie….en virseker met voete van klei…

Sommiges is vir ‘n baie lang tyd in jou lewe (soos ‘n dierbare pa of ma) ander kan dalk tel onder soutvandieaarde en sewesakkesout staatmaker vriende of vriendinne….
Dalk tel iemand jou langs die pad op om ‘n klein entjie op jou lewensreis jou te vergesel…en jou te seen met hul liefde en lewenswysheid…en as hulle die dag jou weer alleen los (soos my dearly departed man)…is dit moeilik om nie soos ‘n klein kindjie te huil, te sanik of in selfbejammering te verval nie….Just move on…en koester die mooi herrinneringe van ‘n engel op jou pad…

En laastens…. is daar die totaal vreemde Samaritane op ‘n mens se pad wat sonder eer of belonging ‘n klip uit jou pad sal rol…soos die vier mans van Graaff Reinet wat verlede week op ‘n snikhete middag moeiteloos en kosteloos…geswoeg en gesweet het vir meer as twee uur… om my motor weer padwaardig te maak….net sodat ek en die kleintjies Krismis op Colesberg by my ma kon wees….

en dit….. is beslis….meer bybels…. as enige plastiekboom of madeinchina engeltjie vir my….

2 responses to Engele om ons…

  1. As mens mooi baie mooi stil sit en in neem wat om jou aan gaan sal ons meer sulke engele sien en ervaar.. Vas byt .

Leave a reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.