by

Ons wag op die Kaptein….

September 10, 2016 in Uncategorized

Mens is nooit te oud om te leer nie…

Ons wag op die Kaptein….

“Belowe jy los my nie by my ma nie…..” was my afskeidswoorde aan my man toe hy my en die kleintjies vroeer die jaar by my ma se kleinhekkie groet….oppad na ‘n nuwe werk en huissoek na ons omswerwe van die afgelope jaar. Hy het vir my ‘n pragtige wit, gerusstellende glimlag gewys en plegtig belowe….ek wou dit uit sy mond uitdruklik hoor…Ek en my ma het issues jy sien….nog altyd gehad.

Dit was die laaste keer wat ek hom gesien het….hy het toe nie sy belofte nagekom nie….en vir ‘n paar nagte het ek verwytend deur die trane opgehuil hemel toe…”Onthou…beloftes maak skuld ne?”

So sit ek nogsteeds by my ma…..gestrand op die eiland van verlange….en nes Tom Hanks jare gelede het ek al ‘n paar keer probeer om van die eiland af te kom…..maar elke keer was die wind nie reg nie, of die seestrome was verkeerd en ‘n storm het gebroei op die horison. Ek bly op ‘n vreemde dorp tussen eksentrieke karakters wat sommige dae wraggies voel soos ‘n episode van Lost….daardie episode wat uitgesny is uit die reeks omdat dit net te ongeloofwaardig is….

So is daar ‘n man hier op die dorp met ‘n lang wit baard en ‘n wit Amerikaanse hond wat snags graffiti op die dorp se mure skryf…”Judas was ‘n Held…sonder hom sou die Kruisiging nie moontlik gewees het nie…” Hy maak almal die hoenders in met sy True-isms….maar hy laat my dink….Ek het ook onlangs ‘n skildery van ‘n groot slang by ‘n kunstenaar gekoop met die woorde : ”Ek le Hinderlaag…..ek le laag en ek hinder niemand nie…”  Dit laat my lag….glo my, ek het dit nodig….

Een nag het ek wakker geskrik van ‘n meisie wat by my venster ingeklim en met my hare (terwyl ek slaap) begin speel het…..sy het lanklaas haar pille gedrink en wou aan my hare voel….Dit het my groot laat skrik….en ek sluit deesdae my vensters dig….
Die outjie by die hoekkafee het by my ma kom bieg dat hy wens sy wil sy skoonma wees….Dit het ek gladnie snaaks gevind nie…..ek kon sy ma gewees het….en sy butch sussie wil graag portretstudies van my doen…(in the nude)

Vanoggend was ons by ‘n Lente Tee op die kerk se wintersgrasperk. Die dominee was DJ en hy en sussie het gelangarm op maat van ‘n Bles-song….’n paar uur later is daar in dieselfde kerk geskiedenis gemaak toe die eerste gay man uit die NG Kerk begrawe is……

Dan is daar die straatkinders wat hul name ingraveer op jou kar as jy hul nie betaal nie….(Killjoy was here)…..en nou drank verkoop aan die verlore seun wie se ouers nie Groot Fees gaan hou as hy huis toe kom nie (hulle het hulself doodgesuip)…Hy probeer nou daagliks sy eie lewe neem…sonder enige sukses….en selfs die dominee en gemeente tannies het hom afgeskryf……. Ek hoor hy het laasweek van die dorpsbrug afgespring….en albei sy bene gebreek…..

Ek vermoed ons is almal verlore siele…..gestrand op ‘n eiland….met ‘n slang hier en daar….in die middel van die Karoo…..wagtend op die Kaptein…om ons te kom haal….

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *