Mooi storietjie hoofstuk 2-4

Februarie 4, 2013 in Uncategorized

Nadia Hoofstuk 2

“Luister hier, ek is besig. Jy is verwaand en onbeskof. Tatta, en geniet jou dag.” Sy sit die telefoon neer, en dit maak hom net meer vasberade. Hy skakel weer en die telefoon lui agt volledige luie voordat sy optel. Sy bly stil. “OK Nadia, ek is jammer. Ek is uit die diepte van my hart jammer.” Hy wag vir haar om te reageer, maar sy bly stil, en sit nie die telefoon neer nie. “Kan ek jou vra om vir een minuut te luister, please. Dan sal jy nie weer van my hoor nie. Jy sien girl, toe ek jou vanmiddag sien, het iets vir my gesê ek moet kontak maak. Iets obsessiefs/kompulsiefs het my jou nommer laat memoriseer. Ten spyte van die risiko’s wat ek netnou omskryf het, bel ek jou, maar ek loop teen een soliede betonmuur vas. Weet jy wat girl, op pad huistoe het ek vir jou ‘n mooi blom gekoop, ‘n geel krisant. Weet jy wat sou my dag gemaak het? As ek net die voorreg gehad het om dit vir jou te gee. ‘n Dankie met jou mooi stem sou genoeg gewees het. Anyway, ek hoop jy kom tot jou sinne. OK, ek is nie Nostradamus, Siener van Rensburg of Moses nie, maar iemand het jou seergemaak. Nou haal jy jou woede op my uit. By the way, ek het geen kinminele rekord nie. Sien jou oor ‘n uur by die Grapevine. As jy nie opdaag nie, sien ek jou ‘n vyf minute later by jou woonstel.”

Sy hou die gehoorbuis ‘n lank vas en begin saggies huil. Wie en wat is hierdie vreemdeling wat haar so ontstel het? Wat weet hy van haar af? Mens kan mos nie net sommer uit die vuis uit sulke waarhede kwytraak nie. Shit, hoekom nou juis vandag. Sy moes reeds gery het. Pa-hulle sal wonder hoekom sy laat is. Sy gaan sit en skryf ‘n kort briefie. Voor sy ry sal sy dit gou by die Grapevine aflaai en vra hulle moet dit vir die langman gee. Nee, los dit op die deur van haar woonstel. Dit sal dalk beter lyk. “Skobbejak. Ongelukkig is ek op pad na my ouers toe. Dankie vir die krisant, wat seker soos ‘n stuk droë kakiebos sal lyk teen die tyd dat ek terug is. Nadia.”

Ek dink ek is iets so halfpad tussen onskuldig en ‘n eerste oortreder, het sy hom veel later vertel. En en Albert het twee jaar uitgegaan. Voor hom wat daar ‘n paar ouens wat hulle luck probeer het, maar met die genade van bo het niemand voluit gegaan nie, maar dit was amper, veral eenkeer. Tydens ‘n joolbladtoer het ‘n vierdejaar-ingenieurstudent haar (sensor). Sy het gewonder of sy daarna nog ‘n maagd was, en na ‘n paar maande het sy op “at least in theory” konsensus met en berusting in haar skuldgevoelens gekry.

Haar en Albert se verhouding het vrek stadig begin, alhoewel hulle groot maats was. Soms het sy begin wonder of hy haar nie fisies aantreklik vind nie, en lateraan het sy doelbewus toenadering begin soek. Daarna het Albert vryerig begin word maar geensins vatterig nie. Toe hulle 9 maande vasuitgegaan het, het sy een hom een aand gekonfronteer. Stel hy belang in haar of nie? Al haar vriendinne wat vasuitgegaan het, het toe reeds seksuele verhoudings met hul minnaars gehad. Wat was dan met haar verkeerd? Albert het besef hy moes iets doen en het haar gereeld begin betas. Hy wou nooit dat sy aan hom vat nie. Hulle het ‘n paar keer probeer, maar Albert was nooit werklik paraat nie. Eenkeer het hy half (sensor) en sy onthou dat dit effens seer was. Na hierdie halfhartige poging het hy agter skuldgevoelens begin skuil en weer aan die fisiese verhouding begin onttrek.

Albert was skrander en het baie vriende gehad. Hulle het gereeld saam uitgegaan en werklik goeie tye saamgehad. Sy het op ‘n stadium gemerk dat Albert en die skraal vefrynde ou wat kuns geswot het baie gesels, maar nooit werklik iets vermoed nie. Maar daardie aand toe sy hulle toevallig saam by die toilet sien ingaan het, het haar ergste vermoede waar geword. Albert was gay. Hy stel nie seksueel in vrouens belang nie. Ofskoon sy vir ‘n lang tyd diep seergemaak was, het sy haar getroos by die feit dat nie een seksuele bevrediging uit die ander gekry het nie. Tegnies het sy dus nog nie juis ernstig oortree nie. Dink jy daar is iets soos ‘n halwe maagd, het sy eenkeer gevra? ‘n Halwe poging halfhartig uitgevoer deur ‘n gay met geen werklike sensasie nie is mos nie werklik ‘n oortreding nie. En after all, hulle het toe reeds bykans twee jaar lank vasgesleep.

Het sy dan oortree? Nee seker nie. Maar hy het oortree. Om ‘n heteroseksuele meisie te probeer verlei en as dit by die presteerslag kom die aftog te blaas is onregverdig, en eintlik onverskoonbaar. Om ‘n warmgevryde meisie soos ‘n vrot vel te los is die ergste skending van ‘n vrou se waardigheid. ‘n Man met ‘n bepaalde voorkeur moet in sy eie league fight. Maar eintlik is hy bly ‘n fyn mannetjie het haar 2 jaar buite die bereik van die roekelose en jagse straights op die kampus gehou. Sonder sy vrugtelose aanslag sou sy beslis by ‘n ander parate klong geswig het. Die verhouding het dus sy tyd en plek gehad. Albert is langer uit die closet gehou, en sy het die harde swingels genadiglik vrygespring. Jool is by gebrek aan ‘n beter beskrywing springety, en hy het haar tydens twee jaar se jool vir ‘n soekende boerseun bewaar. Kom ons salueer die fyn mannetjie. OK, hy is nie ingenome met die feit dat hy gedoen het wat hy gedoen het of probeer doen het nie. ‘n Uitsonderlike mooi lyf soos hare is gemaak vir een man om na te kyk, te bewonder en te verken. Ja, dit maak hom die moer in dat hy haar kaal gesien het, betas het, en emosioneel gevange gehou het. Maar hierdie rugridder het ‘n volmaakte plek in dit wat hier en nou saakmaak.

Hoofstuk 3

“So by the way, watter getroude man het jy kwaad gemaak”, vra sy en hy merk die eerste sweempie van werklike belangstelling, of dalk eerder die Act one, Scene one van jaloesie. Girls wat uitvra, reageer. Hulle gee die eerste beton van die fondament aan waarop selfvertroue gebou word. Shit, en wie wil nou nie deur ‘n skoonheid soos dié uitgevra word nie? “Eintlik is dit ‘n lang storie. Ek het by XYZ gewerk en ‘n stew van ‘n job gehad, maar in breë trekke was een van my uitsette ‘n belangrike inset vir die salariskantoor. Ek werk die behuisingsubsidie uit en sy trek die balans van die paaiement van die salaris af. Sy was mooi, seker so 35 en ongelukkig getroud. Die salarisadviese het later dekbriefies bygekry, en voor ek my kon kry was daar spontane toenadering, sonder dat ek ooit daarvoor gesoek het. Ons het mekaar net een aand so skrams gegryp in my kamer in die AJO, toe ‘n groot vriend wat so pas sy admissie-eksamen geslaag het daar opdaag en ons owerspelerige speeltyd kortgeknip.

Daardie jaar se afskeidspartytjie was by die Helenic Club. Uiteraard vra ek toe die girl vir ‘n dans, en by die tweede draai word ons brutaal uitmekaargeruk deur haar bedonnerde man. Die Hoofbestuurder en sy vrou was toevallig langs ons op die dansbaan. Die girl wat saam met my daar was, was “tot in die afgond toe verneder”, die Hoofbestuurder het my vir weke daarna nog aangegluur, en die bedonnerde man en sy mooi vrou is in die spinnende rooi Ford Fairlane daar weg. Die soms bevange ruimte van die huwelik het nie plek vir derde partye nie. Filosofiese woorde uit die mond van ‘n mens wat nie die huwelik se binneste ken nie. Anyway, het ek jou vraag korrek beantwoord?” “Ek merk ‘n spontane eerlikheid in jou komiese vertellings galante heer, en ofskoon ek dink jy verdun die feite, glo ek jou so more or less. Jou verlede het in elk geval niks met my te doen nie”, en ek merk die eerste formulerings van hipotesestellings. Hierdie girl is somehow besig om my te toets met hipoteses, en sy wag vir interpretasies. ‘n Goeie, maar half bedreigende idee. “Jy reken” reageer ek instinktief en kyk haar sekuur in die oë. “Wat bedoel jy?” vra sy half verdwaas oor my spitsvondigheid. “Jy sien, juffrou, ‘n dag gelede, het ek deel van jou verlede geword, en jy deel van myne. Oor die toekoms kan ons nie nou praat nie. Ek belowe jou, oor veertig jaar sal ek hierdie dag onthou, al los jy my nou soos ‘n sak stront voor die hoofpawiljoen. Ek dink jy ook. Jy sien juffrou, mens hoef nie met die helm gebore te wees om ‘n vibe op te tel nie. Toe ek jou gister vir die eerste keer sien, het ek ‘n vibe opgetel.

Hoofstuk 4

Lang meisies soos jy kan nie kort outjies vat nie. Daarvoor is julle ego’s te groot. Dus is jy beperk tot die boonste kwadrant van die populasie, die lang manne. Die lang manne is wat betref hul ander eienskappe, ook uitgelewer aan die realiteite van die normaalkurwe. ‘n Klein persentasie het goeie kwalifikasies, sterk persoonlikhede, mooi gesigte en lywe, ensovoorts. Dus, al is ek hoegenaamd nie jou gunsteling keuse nie, durf jy my nie miskyk nie. En ek sien jy is reeds besig om my aan die hand van subtiele hipotesestellings te toes. Wil seker maak ek is nie op parool uit vir verkragting of so iets nie. Eintlik behoort ek te lag, maar eintlik maak jy my intens die donner in, en vir die eerste keer hoor ek ‘n vloekwoord uit haar goedgevormde mond. En op hierdie punt strike die k.k die fan. “Eintlik is jy ‘n windgat sonder weerga. Eintlik is jy die woordeboekdefinisie van ‘n male chauvenist pig. Loop jy ook en spog oor die meisies op jou lang kerfstok?” Luister juffrou, ek hou van jou uitbarsting. Dalk goed dat jy my leer ken. Jy sien my dilemma. Vra jy my of ek ‘n manlike maagd is, sal jy op my gesig sien ek lieg. Sê ek toevallig nee, wil jy weet, met wie, waar, hoeveel keer, etcetera, etcetera. Goed, ek het by enkele geleenthede selektief ‘n draai of drie deur die dorp geloop, MAAR:

 Ek het nooit ‘n meisie onteer vir wie ek nie lief was nie, en daar was enkele verdienstelike geleenthede.
 Ek het nooit die son, maan en rose beloof vir gunsies nie.
 Ek het nooit enige buitestaander vertel waar en met wie ek geslaap of wakkergebly het nie.
 Alle gevalle was mutually agreed, give and take a few acts of normal persistence here and there.
 Ek het nooit enige onredelike druk toegepas nie. Onthou mens weet wanneer ‘n sagte “moenie” eintlik ‘n ferm “ja” is. Sorry vir die een.
 Ek het nog nooit vir enige guns of gawe betaal nie. In elk geval nie in kontant nie.
 Na die beste van my wete het ek one-night stands vermy. In the unlikely event van ‘n toevallige walkover van my kant wou ek nie toesien dat die girl dalk sleg sou voel die volgende dag nie. Gaan ‘n keer of wat terug en taper die situasie behendig af. Lei Poon koud as hy warm is, anders sit jy met komplikasies.
 En finally, ek het nooit in enige redelike geselskap die tag van ‘n rond..eker gehad nie.

Jy se jy het ‘n draai of drie deur die dorp geloop, en jy haal agt of tien karegoriee onvoorbereid en in meticulous detail aan. Wie bullshit jy nou eintlik meneer die rokjagter? OK, girl, ek sien die rough edges van my patriargale opvoeding op die plotte naby die spruit kom deur, maar een ding belowe ek jou: ek het geen intensies om jou teen jou wil bed toe te sleep nie. Ek het geen intensies om die fyn mannetjie se onvoltooide werk af te handel nie. Vlees is volop. ‘n Aand in die Zillerthal en jy word die volgende oggend met ‘n lied in die hart wakker. OK, jy is pragtig en het die mooiste kurwes in plek. Ek glo ‘n geleentheid met jou tussen verruklike wit lakens sal ‘n onvergeetlik ervaring wees. Maar kyk na die price tag, all inclusive natuurlik. Ek het ‘n vermoede ek sal jou die een of ander gepaste tyd more ‘n piksoentjie kan gee.

Word vervolg

3 antwoorde op Mooi storietjie hoofstuk 2-4

  1. Ek lees lekker!As ek mag kritiek lewer..gebruik minder Engels.Ons taal is nie arm aan woorde en uitdrukkings nie en kan meer treffend gebruik word as die Engelse insetsels!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.