Lottering en Dodds

Maart 14, 2011 in Sonder kategorie

Gister hierdie storie gehoor vir die waarheid.

Destyds toe Pretoria beplan is, is daar soos met meeste dorpe, die begraafplaas so ‘n ent weg uit die dorp geplaas.

Toe die mense weer hulle oë uitvee, is die begraafplaas BINNE die dorp soos dit uitbrei daar na die weste toe, en daarmee saam die trem netwerk.

Lottering, wat destyds vir die Elektriese Afdeling van die stadsraad gewerk het, se taak was om instandhouding te doen op die  tremlyne – sekerings wat blaas, laste wat slyt, ens.

Die onderhouds-afdeling was gestasioneer binne die ou trem-loods, en aangesien die trem netwerk toe nou al tot by die begraafplaas strek, word daar besluit om ‘n motorfiets met ‘n syspan aan Lottering uit te reik, waarmee hy en sy handlanger kon uitry en herstelwerk/onderhoud gaan doen.

Binne die syspan was bokse sekerings, laste, gereedskap en ander dergelike toerusting, ‘n skuifleer aan die kant en dan bo-op hierdie pakkaas, Lottering se handlanger. Dit was ‘n heel effektiewe opset en het die herstel reaksie-tyd aansienlik verbeter.

Eendag is hulle op pad terug tremloods toe, en met dié dat hulle die laaste draai binnegaan, kom Dodds net mooi van voor af met sy motor – hy het altyd gery na ‘n ander afdeling se teekamer 10-uur – op pad terug kantoor toe.

Lottering besef toe as hy nie een of ander ontwykings-aksie pleeg nie, hy en Dodds mekaar vandag per ongeluk gaan ontmoet, aangesien laasgenoemde die draai so nou gesny het dat hy nou heeltemal aan die verkeerde kant van die pad was.

Met ‘n verbete poging word die motorfiets na regs geswaai, en jaag hulle diagonaal oor die kruising reguit by die deur in van ‘n kafee oorkant die pad. Gelukkig was die kafee-gebou se hoek afgesny aan die voorkant en beide deure oop, sodat die motorfiets en syspan net mooi deur die kosyn pas. Die motorfiets kom toe onder bedwang net toe die voorkant van die leer so ‘n ligte DONK! stamp teen die Griek se toonbank.

Net om te wys wat ‘n alledaagse gebeurtenis hierdie in sy lyn van werk is, staan Lottering toe regop op die fiets se voetstutte, leun vorentoe oor die fiets se handvatsels, slaan met sy twee hande op die toonbank en sê: ”’n Pakkie sigarette asb”.

Hy was net terug by die tremloods, toe bel Dodds: ”Some jolly good evasive action there, my boy!”.

2 antwoorde op Lottering en Dodds

  1. shlwanjan het gesê op Maart 14, 2011

    Smooth Operator!

  2. jjjonker het gesê op Maart 15, 2011

    Ja, kersgat.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.