Saterdagstemme by Boekehuis in Johannesburg

Julie 11, 2011 in Sonder kategorie

 

 

SATERDAGSTEMME / SATURDAY VOICES

 

 

 

‘n Gesprek en boekebekendstelling

 

met

 

Willem Krog & Ilse Salzwedel,

skrywers van boeke oor emigrasie 

 

Ry jy of bly jy

 

BOEKEHUIS

 

 

Saterdag 16 Julie 2011,  12:00 vir 12:30

 

 

[email protected]

 

“Jy moet jou kop was. Die leuen van apartheid sit nog in ons koppe. Kry die vooroordele van apartheid uit jou kop uit. Alles waaroor ons hier gepraat het vanaand wemel van apartheidsvooroordele. As jy daardie vooroordele uit jou kop kry is daar minder rede om skaam te wees. Begin dan optree soos iemand wat nie vooroordele het nie en jou skaamte sal verdwyn,” Jaco stoot sy stoel agteruit.

“En as jy dit nie regkry nie?”

“Dan trek jy,” sê Jaco, sit sy leë glas op die tafel neer en stap uit.

 

Uittreksel uit Jacobus deur

Willem Krog

 

 

 

BOEKEHUIS

 

nooi jou graag uit na ‘n gesprek met

 

Willem Krog, debuutskrywer van

Jacobus, ‘n roman

 

&

Ilse Salzwedel, skrywer van

Seerowers, kameelkoppe & Chillies vir tee

Fassinerende stories oor Suid-Afrikaners in die buiteland

 

Waar: BOEKEHUIS,

H/v Lothbury- en Fawleystrate, Aucklandpark

(baie veilige parkering)

 

Wanneer: Saterdag 16 Julie 2011, 12:00 vir 12:30

 

RSVP: teen Donderdag 15 Julie by

011 482 3609 of [email protected]

 

Oor Jacobus deur Willem Krog, uitgegee deur Protea Uitgewers:

“Ek gaan emigreer,” kondig Jaco Malan een aand byna terloops aan by een van die groep vriende se gereelde kuiers in die restaurant. Dit lok’n hewige gesprek uit waartydens die klomp manne hulle mening oor die Suid-Afrikaanse aktualiteit sonder doekies omdraai uitspreek. Vir Jaco word die gesprek ook aanleiding daartoe dat hy sy eie lewensloop in oënskou neem: waar hy vandaan kom, wat hy geword het en wat sy vooruitsigte is.

Vervleg met Jaco se eie jeugjare op die platteland, sy militêre diensplig, sy loopbaan eers as prokureur en later as sakeman in die advertensiebedryf, is ook die verhale van ’n hele aantal ander mans. Byna almal van hulle se name is ’n afleiding of verkorting van die bekende Afrikaanse naam Jacobus. So word hulle stories, so uniek as wat dit ook al is, verteenwoordigend van die lewens van ’n geslag Afrikaanse mans en die keuses wat hulle moet maak.

Krog se kragtige, robuuste styl slaag daarin om verskillende wêrelde voor die leser se oë op te roep: ’n ongenaakbare swart onderwyser in ’n Vrystaatse plaasskool en ’n ewe ongenaakbare army-korporaal, knoeiery met Landbanklenings en knoeiery op die rugbyveld, die verterende ambisie van ’n jong man wat arm grootgeword het en wat tragiese gevolge het. Maar daar is ook komiese elemente, soos die gesukkel met koppige gemeentelede oor die kerkbasaar.

Willem Krog kom uit ’n skrywersfamilie. Jacobus is sy eerste boek.

 

Oor Seerowers, kameelkoppe & Chillies vir tee deur Ilse Salzwedel, uitgegee deur  Lapa uitgewers:

Mense trek oor landsgrense heen, maar vir meer as een rede – regstellende aksie, die resessie, misdaad, die liefde en beter geleenthede. Waarom sal Suid-Afrikaners hulle hele lewe oppak om in ’n ander, soms wildvreemde plek met wildvreemde kulture te gaan oorbegin?

Ilse Salzwedel is een van die bedrywigste joernaliste in Afrikaans. Haar werk het in feitlik elke Afrikaanse tydskrif en koerant verskyn, en die lys van onderwerpe waaroor sy al geskryf het is indrukwekkend. Sy het ’n ATKV Veertjie (2007) gewen vir die beste tydskrifartikel in Afrikaans, en ’n PICA (2008) vir die beste tydskrifartikel (gekies uit Afrikaanse en Engelse tydskrifte). Sy was ook ’n finalis in die eerste Discovery-toekennings vir gesondheidsjoernalistiek in 2009, en mede-ontvanger van die 2009 Eli Lilly-toekenning. Een van haar artikels wat in Rooi Rose verskyn het, is ook in 2009 bekroon as die artikel van die jaar in die Caxton-groep, wat Afrikaanse sowel as Engelse tydskrifte insluit. Die FAK het haar in 2009 vereer met die HB Thom-toekenning vir besondere bydrae tot die Afrikaanse joernalistiek.

 

Om inligting oor bekendstellings en boekgesprekke van ons te kry, vra om op ons e-poslys geplaas te word – stuur na [email protected]

To be added to or removed from our mailing list, please mail to [email protected]

2 antwoorde op Saterdagstemme by Boekehuis in Johannesburg

  1. loudavisi het gesê op Julie 11, 2011

    Dis ‘n bekvol tanne vir ‘n tannemuis.
    Baie interessant – jammer ek woon so ver

  2. Ja, dit is! Anders kon ons lekker gechat het!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.