10 redes om Aardklop te besoek (volgens die persvrystelling, en ek stem saam!)

September 23, 2010 in Sonder kategorie

Volgende week gaan ek Aardklop toe. Hiep, hiep, hiep en ‘n hoera! Hoekom? Omdat dit lekker is. Omdat jy nie sal verstaan as jy nog nie in die middel van ‘n weeksdag na ‘n wonderlike produksie sit en luister of kyk het nie… Omdat daar iets vir die kinders.Omdat mens se siel weer sy Afrikaanse wortels vind by so ‘n fees.

 

Hieronder is die amptelike persvrystelling oor die tien redes hoekom Aardklop ‘n besoek werd is. Net vir ingeval jy nog wonder…

 

1. Vir Gautengers lê Potchefstroom net om die draai. Vir feesgangers van elders sal dit meer as die moeite werd wees om die reis aan te pak. 

 

2. Om te lag is goed vir jou gesondheid. Drie splinternuwe kort komedies is vanjaar te sien: Draaijakkelse het dit oor rugbykoors en ander koorstighede; Goeie Giel! het dit oor testosteroon versus platformhakke in die stryd van die ekse; en Skollies maak ’n draai in die tronk waar ’n koekeloerder en ’n roofkyker saamgegooi word. ’n Jong dominee word oorval deur potensiële pastoriemoeders in Die proponentjie, terwyl ’n voorstedelike (en besonder vermaaklike) burgeroorlog ontketen word in god van chaos. Koes vir die appeltert!

 

3. Stof tot nadenke. Om maar een enkele tema uit te sonder: mag en die misbruik van mag. In Magspel gaan haal Deon Opperman voorbeelde uit die geskiedenis aan die hand van Machiavelli en die De’ Medici’s. Marlene van Niekerk fokus op die hier en nou van Suid-Afrika in Die kortstondige raklewe van Anastasia W en daar word hard geslaan met woord en musiek.

 

4. Vooraanstaande Engelse teatermakers wat kies om by Aardklop te debuteer. Van Mike van Graan se swart komedie Is It Because I’m Jack? en Magnet Theatre se Autopsy tot by Annelisa Weiland en Vanessa Cooke wat die lagspiere kielie met Slap Koejawel [adj. SLACK noun GUAVA] and Other Tit Bits.

 

5. Die lewe is ’n lied. Tientalle gewilde (en uiteenlopende) sangers kom sing hulle hart uit, maar Konsertina 11430 vertel ’n eiesoortige verhaal van ’n Wheatstone-konsertina wat klanke van volksliedjies tot ’n David Kramer-keurspel laat opklink.

 

6. Boeke, banke en belangrike gesprekke. Soos altyd is die Rapport Boeke-oase amper ’n fees op sy eie wat die woord vier. Gaan kuier Op die Rooi Bank vir lekker kos, wyn en skinderpraatjies en spring vroeg uit die vere vir die Diskoers-gesprekke met uitstaande sprekers. Dinsdag tot Donderdag se gesprekke word regstreeks uitgesaai op Praat saam.

 

7. Betowerende klassieke musiek. Kies die instrument wat jou die naaste aan die hart lê: hetsy stem, viool, klavier, akkordeon, orrel of tjello.

 

8. Kinderproduksies wat nie nalaat om ’n boodskap of twee oor te dra nie.

 

9. ’n Visuele toer van die kunste. Knyp tyd af in ’n besige program om kuns te kyk: van feeskunstenaar Angus Taylor se tydelike publieke beelde tot pryswenneruitstallings.

 

10. ’n Vrolike feesterrein waar jy kan koop na hartelus, ietsie te ete en te drinke kan kry en gaan loer wat aangaan by die Huisgenoot Musiekplaas.

Kliek op www.aardklop.co.za vir al die inligting wat jy nodig het.

 

3 antwoorde op 10 redes om Aardklop te besoek (volgens die persvrystelling, en ek stem saam!)

  1. Sounds interesting.

  2. Hoop dit was lekker!

  3. @ Nika! Was heerlik, dankie!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.