Siek en sat

Julie 2, 2008 in Sonder kategorie

Ons land maak my soms regtig siek.

Lees bietjie vandag se Beeld, veral hier http://www.news24.com/Beeld/Suid-Afrika/0,,3-975_2350363,00.html.

Hoekom twee bejaardes van 66 en 64 jaar vermoor? En veral SONDER om hulle motor, paar juwele of geld te vat?

Was dit ‘n bende-inisiasie, of was dit sommer net ‘n aand van “pret” na ‘n paar daggazolle of ‘n bietjie Mandrax of ‘n bottel drank?

Hoe siek moet mens net nie wees om ‘n ooglopend siek kankerlyer te skiet nie?

Moenie vir my se dis apartheid of armoede se skuld dat hierdie twee mense gesterf het nie. Dis bloot omdat hulle moordenaars GEEN RESPEK het vir iemand anders of hul lewe nie.

Ek stem saam met die slagoffers se dogter Marthie wat se dis omdat ons land se mense nie meer glo nie.

Ek gaan seker weer pak kry hieroor, maar ek se dit weer: SLEGS as AL Suid-Afrika se mense terugdraai na die Here toe, sal sulke sinnelose geweld einde kry. Want dan sal mense weer RESPEK kry. Vir hulself, hul ouers, hul medemens, die owerheid. Vir ‘n mens se lewe. Gaan lees Maleagi, Klaagliedere, Jeremia, Jesaja… dieselfde dinge het gebeur in die tye wat Israel gedog het hulle weet van beter as om God se voorskrifte na te kom.

Ons het meer as een verlore generasie in SA. Nie net die wat in 1976 jonk was en ophou skoolgaan het nie (ongelukkig is meeste van hulle in elk geval dood weens Vigs, maar o ja, dit bestaan mos nie…). Ons sit met erger verlorenheid – mense wat maak wat hulle wil. En ons is besig om nog so ‘n generasie groot te maak. Gaan kyk bietjie wat gaan aan in jou kind se skool. Kyk om jou op straat.

Almal mag maak en se wat hulle wil. Geloof is vir die ape. Goeie maniere is sooooooo last year! Onthou: die lewe skuld my…

My pel Elsabeth vlieg vandag Londen toe vir ‘n tweejaar werksvakansie. Sy is 29, en ek het aanmekaar gepor sy moet gaan. Haar pa was nie happy nie, maar ek dink sy sal in die eerste plek veiliger wees in die UK as wat sy hier was. En quite frankly, as mens ‘n koerant lees vol moord, roof, sinnelose doodslag, piesangrepubliek-verkiesings van ‘n demoniese diktator… dan wens ek self ek was jonger en met minder dinge wat my aan die hierdie land bind.

Want op ‘n dag soos vandag het ek regtig min hoop vir hierdie land van my.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.