BOMBARDEMENT YS-ALBASTERS

Mei 9, 2022 in Uncategorized

Was ek ‘n boer met ‘n oes op die lande was ek vanoggend waarskynlik ‘n verslae man. Watter skade kan ‘n bombardement van ysalbasters nie in tien minute aanrig nie.

Gisteraand se haelstorm oor Sabiepark – ongekend vir ‘n Kapenaar – het met albastertjies begin; toe ALBASTERS; toe met groter goed. Dubbeldoor-hoendereiers dalk?

Ondanks swaar weer van vyfuur se kant af met skouspelagtige blitse en ‘n onheilspelllende gerammel in die wolke was ek vasbeslote om ‘n tjoppie te braai.  Die hemele skeur oop net toe die tjoppie mooi begin kleur kry op die gloeiende kole.

Tokkie draf nader met ‘n swart sambreel (seker maar vir formele doeleindes). Maar watwou. Wys my die sambreel  wat kan staande bly as strome water en kletterende klonte ys in ‘n digte gordyn op hom neergiet.

Holderstebolder is die Van Deventers die huis in. Vir verdere hitte vir ons vleiskos sou die gasstofie in die kombuis moet sorg. Dit het hy heel doeltreffend gedoen, dankie.

My vrou se behulpsaamheid in die skielike krisis by die rooster het natuurlik nie sonder ‘n prys gekom nie.  Sy is bed toe met ’n nat krullebol. Haardroërs is nie in die bos so vryelik  beskikbaar nie.

Intussen het mevrou Van D die grootste klont hael op die stoep herwin. Dis die een op haar hand op die foto, met een verskil:  op die foto het amper die helfte al weggesmelt.  Dalk verskaf die tweede foto, ondanks die  onsekere beligting en fokus, ‘n beter perspektief.  Daardie knewel is ongetwyfeld die grootste hael-‘’korrel’wat hierdie man nog gesien het. Sou jou katswink slaan as dit jou tref.

‘n Mini-wolkbreuk sou ‘n mens dit kon noem. Saam met die hael het stortreën neergesak.  Gou was die swembadseil ‘n dammetjie en het die water uit die dakgeut wat op die stoep uitloop, soos ‘n jong waterval geklink.  In 10 minute is 10 mm in die reënmeter opgevang.

Deur die nag het dit nog gereën, maar sagter.  Vanoggend se lesing was 31 mm. Hierdie April was Sabiepark se natste. Lyk of Mei nie van plan is om by April af te steek nie.  Ek ruik nog reën.

Maar, mense, julle moet vanoggend die blare sien: op die Honda’tjie, die swembadseil (foto), die stoep, die lapa se plaveisel en reg rondom die huis. Wat die wind tot dusver gesukkel het om reg te kry, het gisteraand se hael met mening vermag. Aan talle bome kan jy vanoggend bemerk dat dit begin herfs word.

In die rooster lyk die natgereënde kole bra bedremmeld (foto). En hulle was so mooi!

Deel dit:

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.