DIE LEEU EN DIE LAM …

Augustus 28, 2015 in Uncategorized

Leeus, wildebeeste en 'n kameelperd by die water.

Leeus, wildebeeste en ‘n kameelperd by die water.

Die Vyf Grotes op die terugtog van Balule na Sabiepark – toe gebeur dit gister die tweede keer in 10 dae. Hierdie keer, na die Kollegamanne se kuier, het die buffels ons tot op die laaste nippertjie laat wag. Eers by die Krugerhek het ons een langs die Sabierivier gewaar.

Dit het vyf uur gevat om nommer vyf af te tik teenoor twee en ‘n half uur die vorige keer. Nietemin ‘n baie spesiale rit gewees. Die eerste keer leeus rustig saam met twee ander spesies afgeneem (foto hierby); die eerste keer gesien hoe ‘n olifant snork, ore klap, laat spaander vir veiligheid en trompetter toe ‘n helikopter laag oor sy kop skeer; die eerste keer ‘n najalabul en -ooitjie saam gesien hier in die sentrale streek van die KNP.

Die Bybelse leeu-en-lam-toneeltjie was by die Mazithidam 9km noord van Tshokwane. ‘n Entjie nader aan Tshokwane het sewe leeus onder ‘n skaduboom koelte gesoek.

Natuurlik geen algemene rekord nie, maar vir die Van Deventers wel loshande een was ons vinnige Vyf na die Volksblad-saamtrek. In twee en ‘n half uur het ons leeus, luiperds, olifante, renosters en buffels afgetik – ook nie net een, een nie maar leeus nie minder as ses keer nie; luiperds twee keer, olifante en buffels groot troppe en renosters drie bymekaar onder ‘n boom. Boonop mooi troppe ander wild gesien. Ook samedrommings van van veral rooibokkies, sebras en blouwildebeeste by watergate.

6 antwoorde op DIE LEEU EN DIE LAM …

  1. Israeli het gesê op Augustus 29, 2015

    Julle was baie gelukkig.Maar die lekker Sabiepark-Balule-kuier maak ruim op vir die minder diere langs die wildtuinpaaie.

  2. tina10 het gesê op Augustus 28, 2015

    Daar is nog die mooi nê

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.