KLEINSTE, KLEINSTE WELPIES

Februarie 26, 2015 in Uncategorized

IMG_0191-002

Onthou my resente foto van die kleinste, kleinste welpies (hierby)? Het hulle langs die rivierpad oorkant Sabiepark afgeneem. Wel, die tydskrif Weg het my vrae daaroor aan sy natuurkenner L.D. van Essen voorgele. Hy antwoord soos volg:

– hoe oud is hulle – nie meer as twee maande nie. Ek sou sê tussen 5 en 8 weke:

Welpies word gewoonlik weggesteek vir die eerste paar weke van hul lewe, maar die wyfie skuif hulle gereeld na ‘n nuwe den in die tydperk. Met so verskuiwing sal sy hulle een vir een na die nuwe den dra terwyl die ander agter bly.

– hoekom die een gedra word en nie die ander nie – kort antwoord sy het net een bek. wink emoticon

Die leser se redes kan almal reg wees of heeltemal verkeerd alhoewel hy antropomorfies daaroor dink. Hy gee ongelukkig nie ‘n aanduiding van hoe lank hulle die leeus gesien het nie aangesien dit wil lyk of die welpie direk agter die wyfie ‘n merk oor sy regter blad het. As ek moet raai kan dit dalk ‘n speeksel streep wees van toe hy/sy gedra was. Die feit dat een gedra word kan ook dien as aanmoediging vir die ander om die wyfie te volg en by te bly. Die gekerm kan wees dat hulle nie lus was vir loop nie, maar kan ook dien as kommunikasie sodat die wyfie weet hulle is kort op haar hakke sonder dat sy elke kort-kort hoef om te kyk.

Dankie. L.D. van Essen. Nou weet ons

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.