Prokureur skryf oor sy taaltriomf

Maart 31, 2010 in Sonder kategorie

Vandeesmaand se LitNet-essay is deur die prokureur Cerneels Lourens wat onlangs die staat suksesvol in die hof aangevat het oor dié se versuim om wetgewing oor die regering se gebruik van amptelike tale aan te neem. Lourens deel sy gedagtes oor die belang van hierdie beslissing.

Self dink ek dis ’n groot deurbraak. In al die emosie oor taal vergeet ons dikwels dat een van die belangrikste redes hoekom die regering veeltaligheid aktief moet bevorder, is dat die Grondwet dit vereis, sodat versuim om dit te doen die regstaat ondermyn. Dit het ook implikasies vir die howe self, wat immers ook regeringsorgane is en taalverpligtinge het, maar dit nie uitvoer nie, en dikwels verkeerdelik aanvoer dat die gebruik van tolkdienste in gevalle waar betrokkenes in ’n saak nie Engels of Afrikaans verstaan nie, voldoende is.

Lourens se oorwinning is dus nie net van belang vir Afrikaans nie, maar vir veeltaligheid in die breedste sin.

* Stuur ’n e-pos met die woord “Ja” in die onderwerpveld na [email protected] om oor nuwe inskrywings op hierdie blog ingelig te word.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.