by

VRYDAGAAND. BY GEBREK AAN ‘N OPSKRIF

Junie 15, 2012 in Sonder kategorie

So sit ek nou maar vanaand hier in ons yskoue sitkamertjie met die gasverwarmer (ons verbeel ons, ons is baie groen, maar eintlik wil ons net nie die hemelhoë elektrisiteit betaal nie) op laag en my kat soos ‘n hondjie aan my voete. Ek dink sy is verlief op die verwarmer! My kop is vol woorde – ek het mos ‘n opinie oor alles – maar wanneer ek hier voor die rekenaar kom sit, verdwyn elke woord in my kop. Dus sit en luister ek tiewie: op TV1 is daar die een of ander gedans (ek is amper seker daar is naaktheid en vure betrokke); op TV2 is daar ‘n program wat ek hoegenaamd nie verstaan nie, alhoewel ek aanvaar dit is ‘n taal wat in Suid-Afrika gebesig owrd; op TV3 is daar sokker en vuvuzelas, en op TV4 word witmense deur Noord-Koreane gekruisig. Dis nou die aanbieding op peasant tiewie. Aangesien die dansmusiek en die sokker my hoofpyn gee, en ek genoeg van bloed gehad het, luister ek nou na tiewie 2. Hopelik sal die taal outomaties in my kop kom vashaak. O, en ek weet dis deesdae EsYBieSie, maar dis net makliker om van TieWie2 of 1 of wat ookal te praat. My studente lag altyd as ek sê TV2. Hulle dink ek kom van die “olden days” af, maar hulle weet nie dat dit ‘n kortpad is nie!

Hierdie jaar gaan met ‘n spoed verby. Dit maak my bekommerd, want ek en die geliefde is baie besig. Dan wonder ek of ons met die regte goed besig is, en of ons maar net onsself besig hou. Ter wille van geld en ‘n medies en ‘n pensioen. Gelukkig begin my jaar nou rustiger raak. Die besige tyd is verby; die studente skryf eksamen en ek skryf joernaalartikels. Volgende week moet ek merk dat ek skuinslê, maar dis nie die ergste nie. Deesdae gee ek mos weer Afrikaans vir so ‘n stuk of sestig studente. Dit merk half vir my lekkerder as die Engels – seker omdat dit vinniger gaan en omdat ek nie deur sulke fantastiese onderwerpe soos vergaderingsprosedures en die skryf van verslae hoef te worstel nie.

Verder is daar darem goeie nuus ook in my lewe: my dokter sê ek sal nog lank lewe. Aangesien niemand van ons, en die minste van almal my dokter, beheer het oor ons einde nie, neem ek dit met ‘n knippie sout, maar dit is tog goed om te weet dat die chemo nie my hart aangetas het nie; dat my bloeddruk 100% is (122/82); dat my cholesterol goed is (en my goeie cholesterol fantasties); dat my suiker normaal is; en dat my hart se are glo “wawydoop” is. Net my skildklier is effens onderaktief, maar daarvoor het ek nou ook ‘n pilletjie in die hand. Hopelik sal my gewig ook nou begin stabiliseer! (Mens mag hoop…)

Dis al amper twee jaar sedert my laaste chemo. Dan sal ek amptelik in remissie wees. Dit tyd het waarlik vinnig verbygegaan. Ek wens soms ek kan vir mense wat binne in ‘n nagmerrie staan, verseker dat dit beter sal gaan. Dat daar wel ‘n lig aan die einde van die tonnel is. Soms is daai liggie net deksels ver.

10 antwoorde op VRYDAGAAND. BY GEBREK AAN ‘N OPSKRIF

 1. Ek hou duim vas dat die chemo genoeg was en verby is.

 2. Neander het gesê op Junie 16, 2012

  Voorspoed Pienkes!

 3. Baie sterkte en mag ons hemelse Vader net die beste vir jou gee.

 4. TS het gesê op Junie 16, 2012

  Ai dis alles goeie nuus … noudat ek afgetree het is die allerlekkerste dat mens nie eksamen toesig het nie en GEEN vraestel hoef na te sien nie.

 5. abrham het gesê op Junie 16, 2012

  183 dae is verby, die jaar is halfpad en amper op sy rug

 6. loudavisi het gesê op Junie 16, 2012

  So dankbaar dat jy so gesond is!
  Ek bewe ook maar van suinigheid..
  😀

 7. HeavyHenry het gesê op Junie 16, 2012

  Ag nice om te hoor dit lyk goed met jou!

 8. Vat dit tree vir tree.XX

 9. eros01 het gesê op Julie 8, 2012

  Bly om te hoor dit gaan goed.xR

 10. Retha73 het gesê op Julie 8, 2012

  Bly dit gaan goed.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.