by

BELYDENIS IN DIE NAMIDDAG

Augustus 26, 2010 in Sonder kategorie

Ter verdediging van my vorige pos (hiehiehie) moet ek darem net die volgende bieg:

1. Ek het ‘n doktorsgraad in Afrikaans. Ja, nogal. As Afrikaans nie meer gelees/geleer word nie, is my navorsing in sy jy-weet-wat.

2. Ek gee klas in Engels. Besigheidskommunikasie. M.a.w. ek leer (meestal) Xhosabloedjies hoe om op Engels in die besigheidswêreld te kommunikeer. ‘n Taak wat doodgebore is voor dit begin het, want hulle kan dikwels nie eens is of are baasraak nie.

3. My gunstelingliteratuur is Engelse chick lit. Daar is doodeenvoudig net nie genoeg sulke literatuur in Afrikaans beskikbaar nie. Ek lees ten minste twee boeke per week, al beteken dit dat ek min moet slaap!

4. My grootste ambisie is om ‘n hygroman te skryf. Lekker Afrikaanse chick lit. In die styl van Eleanor Baker. Dis ook een van die redes waarom ek probeer om so ver as moontlik netjiese Afrikaans op litnet te gebruik. Let wel, nie die Standaard Afrikaans waaroor die meeste van ons geleer het nie, maar Afrikaans wat die situasie pas. Dit help my oefen.

5. O, en ek het twee romantiese verhale geskryf terwyl ek op skool was. In die Wisku ndeklas. Natuurlik nooit gepubliseer nie, want wat weet ‘n 16-jarige nou van hyg? (OK, ‘n 16-jarige van die tagtigers…) My Wiskunde, moet ek bysê, het ek net-net op die Hoër Graad deurgekom. Waaroor ek vandag spyt is. Maar ai, daai stories van my was baaaaaie interessanter as die Wiskunde onderwyser.

Nou weet julle heeltemal te veel. Dalk sal ek elke litnetblogger wat hier lees, moet delete. Julle weet wat ek bedoel.

6 antwoorde op BELYDENIS IN DIE NAMIDDAG

 1. Respekte, dr Elizabeth!

 2. louisna het gesê op Augustus 26, 2010

  Daai rooi toga is nie die antwoord op alles nie, maar hy sit darem lekker. Sterkte met die hygroman. Ons sien uit na hom.

 3. elizac het gesê op Augustus 26, 2010

  NET as jy my kwaad maak!

 4. wil nog by vorige pos aanhak. een maal loop twee Engelse studente voor ons. Sê die een toe: “you know what makes me demurin…..” Kan jy hom uitwerk? so beïnvloed die een taal die ander

 5. elizac het gesê op Augustus 26, 2010

  Hulle vloek in Afrikaans, want dit klink vir hulle slegter in Engels. Maar dan besef hulle nie hoe sleg dit vir Afrikaanse mense klink nie. Ai, ek raak partykeer ook demurin. Maar sallie vandag nie!

 6. elizac het gesê op Augustus 30, 2010

  Ag, maar so ‘n boek in die aand is darem maar ‘n vreugde…

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.