by

BRIEF NEGE-EN-TWINTIG: DANKSEGGING DAG 4 – ek stap langs die hawe (vervolg)

Februarie 24, 2010 in Sonder kategorie

Ek wonder oor die Chinese stukkie grond voor die stasie. Terug by Incheon stasie gaan loop ek deur die poorte van China Town. Ek neem foto’s van Chinese kafees met bloedrooi en versiersuikerpienk lanterns wat in die wind wapper. Ek loop met ‘n bult van trappe uit. In die middel van die sementstraat sit ‘n kring ou Chinese dames plat op die grond en kuier. Oor die volgende bult is ‘n park met ‘n uitkyktoring oor die hele Incheon.

Die park heet Vryheidspark. Hier het Chinees-Koreane vryheid van onderdrukking veertig jaar gelede verklaar, deel ‘n jong Koreaanse meisie met my ‘n tikkie politieke en sosiale inligting wat ek weens haar geradbraakte Engels nie ten volle begryp nie. Ek maak ‘n nota in my agterkop dat ek later vir Sok Jin hieroor moet vra.

Kort voor aandete pak ek die tog aan terug huis toe. Ek klim by my gunsteling aandete- en fliekplek, Dongdaemun, af. Ek eet my vertroude stukkie groen spanspek op ‘n stokkie, drink my halfbevrore gebottelde minderaalwater en laat maak vir my twee rolletjies keem bap. Die tannie voel jammer vir my vleislose keem bap en sit ‘n ekstra lootjie suursoet raap tussen die binnewande van die gedroogde blaaisels seegras in.

Ek kry skielik lus vir myself bederf. Ek neem die roltrap tot op die vierder vloer van die Fraya Modegebou: die mansafdeling.

Seoul het ‘n groot verskeidenheid van mansmodes. Ek kan my verstout om te sê dat die verskeidenheid mans- en vrouemodes min of meer in balans is.

Ek gaan beloer die mooi goedjies van ‘n miniatuurboetiek waar ek al voorheen ‘n aantreklike lapdingetjie of twee gekoop het. Na ‘n hele paar te-kort-van-mou hemde, trek ek hierdie pruimrooi/bruin, syerige baadjie aan en dit sê eenvoudig: trek my aan, betaal  my, hou my aan, gaan huis toe, dankie.

Terug op die subway voel ek mooi en geseën en dankbaar. Ek dink as ek nou die baadjie aan iemand anders se lyf gesien het, sou ek dit graag sou hê.

Ek kom tik die storie. Dis twee-uur, Woensdagoggend.

Vandag wil ek graag garag-mark toe gaan en ek wil langs die Hanrivier gaan loop.

Na die vorige dag se onverwagte reën, was vandag die oopste, sagste, mooiste dag.

En dan wil ek die tradisie van Koreaanse warmbaddens en stoom- en saunakamers gaan aanskou.

Goeienag.

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.