by

AL OM DIE HUISIES (16) – tussen katte en terapie

September 25, 2009 in Sonder kategorie

Ek trek in Stasiestraat in Observatory in saam met drie disfunksionele katte. Die een kat is brandmaer en pie op my bed. Die ander kat eet en eet en eet deur die koue Kaapse winter en lyk soos ‘n bol ontploffende wol en pie en pie op my bed. Die derde kat het ‘n afbeen. Sy ly aan post-traumatiese stres sindroom nadat sy haar been onder die trappende wiel van ‘n vragmotor verloor het. Sy hop soos ‘n mal ding die gang af, terwyl haar halwe been dowwe plofgeluide op die houtvloer maak. Sy gaan skuil agter ‘n onopgehangde skildery – wagtende op die spook van haar tref-en-trappende vragmotor.

My huismaats trek in en uit. Hulle rol rookgoed uit die tuin. Dié keer bly ek en mor en spuit lugverfrisser.

Ek sit op die stoep en mediteer met ‘n uitsig oor die oosterse tuin. Ek onthaal handevol vroue van Noorweë en Amerika, Duitsland en Kaapstad. Ons trek sy en sensueel, sag en fluweel aan en vier die mag van die durf van die brose met handgemaakte groente- en bruindeegpasteie, pastageregte vol olyfolie en knoffel en gemmer en mediterreense soetsuur, gedroogte tamaties en avokadopeer. Ons lees verse van die liefde en komplimenteer mekaar vanuit die hoogste vibrasies van onvoorwaadelike liefde uit die binnekamers van ons hart.

Hier hou ek dramaterapiesessies. Hier leer ek myself nog verder liefhê.

(word vervolg – amper klaar!)

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.