by

AL OM DIE HUISIES (15) – terug na Obs

September 24, 2009 in Sonder kategorie

Soos ons reis, bly ek by my Amerikaanse vriend John in sy Princetonlykende kothuis in Observatory. Ek bly by my vriende Salomé en Stewart en hul dogter, Jodie, en die skaaphond, Pippin, en die staffie, Nelson, en die vyf katte van wie ek nooit die name kon onderskei of onthou nie, in hul piepklein plaashuisie op ‘n kleinhoewe buite Stellenbosch. Ek bly by my vriende, Adré en Jan, op hul wingerdplaas buite Franschhoek. Ek bly by my suster in die Paarl. Ek bly by ons fotograaf, Graham, in sy tweeverdieping kotuis in Observatory. Ons bly in losies- en vakansiehuise as geskenke op ons pad. Ons bly in hotelkamers in die stad en rondawels by warmbronne in Goudini se woude.

Van tyd tot tyd bly ek vir volle siklusse van selfondersoek en die algehele lae van my verwonde self ontleed en ontlaai aan my ma en pa se huis. Ons huil, en ons gil en ons stry en ons bid en vir tien dae praat ons nie ‘n woord met mekaar nie. Ons gil en huil en skreeu en bid nog meer.

En baie geleidelik, klein, effens, treetjie vir treetjie, kom die vrede wat alle verstand te bowe gaan suutjies en teer en vind ‘n gemaklike lêplek tussen ons. En ons waag die kans om moeder en vader en kind, as gelykes, langs mekaar te staan.

Ek trek terug Kaap toe. Ek begin by die Community Arts Project in Woodstock werk.

Eers bly ek weer aan huis van my vriend John. Gedetermineerd om so gou as moontlik ‘n onafhanklike ruimte te betrek, vind ek ‘n blou huis met ‘n oosterse tuin in Stasiestraat, Observatory, deur middel van die kennisgewingbord buite Spar in Observatory.

word vervolg

1 antwoord op AL OM DIE HUISIES (15) – terug na Obs

  1. En hierdie een is besonder lank…

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.