by

AL OM DIE HUISIES (14) – van luckypackets en van sing

September 23, 2009 in Sonder kategorie

Eendag is my geld net op. My ma en pa sê kom huis toe. Ná sewentien jaar uit my ouers se huis, trek ek terug in die agterkamer by die toilet en die deur wat nie kan sluit nie. Ek loop al om die huisie, soos ‘n eksotiese dier in ‘n kou van my eie ingekerkerde siel. Ek skreeu my lot teen God en mens uit onder ‘n warm, plattelandse, stergevulde hemel. Ek bid om heling.

En die heling kom deels deur die klank van my stem. Ek sing my siel gesond. Ek ontmoet vir Leah en ons toer die wêreld rond. Ons sing en speel en skep en huil en leef en lag en deur die klanke uit ons mond word ons hart weer en meer gesond.

Soms slaap ek op Leah se sitkamerbank. Soms slaap ek in een van die seuns se beddens op die plaas buite Lutzville.

Ons ry van Bitterfontein tot Wittewater, van Gamoep tot Garies, van Clanwilliam tot Citrusdal, van Paarl tot Stellenbosch tot Kaapstad. Ons sing en speel en lag. Ons verval in stilstuipe en hou partytjies op ons pad wanneer ons plesierig is. Ons maak geld en koop lucky packets en gooi petrol in die bakkie. Soms voel ons voluit en ons weet dat ons leef.

word vervolg

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie.