Ek deel met julle…

Deur Benescke Janse van Rensburg

Op ’n dag word ’n man deur die koning van sy land ter dood veroordeel. Ten spyte van al sy pleidooie wou die koning niks weet nie. “Neem hom weg!” het hy beveel terwyl sy knegte die man sleep-sleep uit die vertrek begin verwyder het.

“Koning,” het die veroordeelde man vir oulaas oor sy skouer geskree, “as u my lewe spaar, sal ek u perd, daardie een waarvoor u so geweldig lief is, binne ’n jaar leer vlieg!”

“Wag!” het die koning tot almal se verbasing gebulder, voordat hy glimlag. “Toegestaan! Onthou egter, as die jaar verby is en my geliefde perd kan nie vlieg nie, hang jy!”

By die huis wou die man se familie bekommerd weet hoe hy beplan om die perd te laat vlieg. “Ag,” het die optimistiese siel geantwoord, “wie weet? Die onregverdige koning mag dalk die jaar sterf. Of die perd kan vrek. Of dalk, net dalk leer ek hom wel vlieg . . .”

Deur watter bril kyk jy na jou huidige siektetoestand, jou werkloosheid, jou finansiële krisis, jou rebelse tiener, jou gebroke huwelik, jou eensaamheid? Hoe praat jy daaroor? Ons ingesteldheid op die lewe bepaal ons woorde en ons woorde het ’n geweldige groot invloed op ons lewens.

4 thoughts on “Ek deel met julle…

Los ’n antwoord.