by

Seal – Soul 2

Januarie 18, 2012 in Sonder kategorie


Soos die ou geeste wegval, so moet daar mense vorentoe kom om te doen wat Paul Kruger se hart sou blymaak – om te neem ut die verlede wat goed is, en te bou daarop. Seal het dit in 2008 gedoen met sy album Soul. ‘n Klompie liedjies deur die top-kunstenaars van soul-musiek uit die jare sestig en sewentig, gesing soos net Seal kan, en gespeel met die finesse en hardegatgeit van die nuwe eeu se ateljee-boffins.

Nou land Soul 2 tussen ons, en mens begin voel dalk is hier ‘n groeinywerheid aan ‘t ontplooi. As jy terugdink wat hy op Soul gedoen het met liedjies soos “It’s a Man’s Man’s Man’s World”, “I’ve been loving you too long”, “Knock on wood” en “Stand by me”, dan weet jy sommer daar wag iets spesiaals op jou wanneer jy verneem dis liedjies van Marvin Gaye, Teddy Pendergrass en Al Green, om enkele name te noem, wat hy sing hierdie tweede keer.

En man, hy lewer af, as julle my die keurige taalgebruik sal verskoon. Vandat hy sy hemelse stem om die eerste hoë note van Rose Royce se “Wishing on a star” vou, is dit soul-besigheid by uitstek. Net daarna klim hy in onder Teddy Pendergrass se temalied vir die middernag-romantici, “Love TKO”, en hoor jy dat daar gelyke dele swaaibal en diepsiel in sy emosionele vertolking is. Hierdie kenmerk slaan nog sterker deur in sy vertolking van die Miracles se “Ooh Baby Baby”. Ek sidder om te dink hoe hierdie album my sou getref het toe ek nog jonk was en verlief en geneig om my dinge aan te trek.

Dis egter moeilik om te besluit of sy weergawe van Marvin Gaye se “What’s Going On” werklik beter is as Gaye syne– ek het destyds op die regte tydstip na Gaye geluister. Moet my nie verkeerd verstaan nie, Seal se vertolking is eksie perfeksie en is eweneens nie nabootsbaar nie. Dis net dat Gaye se stem ‘n paar druppels testosterone meer gehad het.

So kan ek aangaan. Daar is nie eintlik swak snitte nie. Sekerlik is die kombinasie van goeie materiaal en Seal se stem grotendeels daarvoor verantwoordelik – maar mens moet ook in gedagte hou dat Trevor Horne en David Foster die twee produksieleiers van die album was. Mens sou kon sê die totale paket is in die hemel gemaak.

 

2 antwoorde op Seal – Soul 2

  1. Hy lyk maar onaardig, maar sing die kan daai ou verseker.

  2. Nice!

    Thanks!

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.