by

Dit is jammer

April 16, 2014 in Uncategorized

Jo Prins, redakteur van Boeke24, laat weet dat die resensies van Spring en Baasspeurder Blomkvist in die knyp nie in Boeke24 was nie, maar in Jip.

Ek is tans op reis, en het toegang tot Boeke24 via ’n reisgenoot se tablet, waarop sy ’n app van Die Burger het. Die app (ek weier om die woord toep te gebruik, dit klink agterlik) maak dit nie maklik om te besluit waar wat verskyn het nie.

Ek vra om verskoning vir dié vergissing, maar dit gee my ook rede om te vra hoekom die redakteurs van ander bylaes nie boeke met dieselfde respek benader as Jo Prins nie. Astrid Lindgren sal nooit weet hoe slordig Leon van der Vyver haar boek geresenseer het nie – sy is al in 2002 oorlede.

Maar Fanie Viljoen leef baie beslis nog, en vir hom en Lapa, sy uitgewer, moes dit ’n ontsaglike irritasie gewees het om te sien hoe hul harde werk om die boek te skryf en te publiseer, teen aansienlike onkoste, deur Peter Pentz geminag is. Sy resensie is vrot, en verdien nêrens publikasieruimte nie. Ongelukkig is dit nou gepubliseer met die gesag van Media24 daaragter, en sal baie mense Spring vermy weens Pentz se resensie.

Is dít regverdig?

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.