by

‘n Filosofiese inset

Mei 21, 2013 in Uncategorized

Wolf, wolf, deur Eben Venter. Resensie: Johann Rossouw. (Rapport Boeke)
Interessant genoeg is dit ‘n filosoof wat hier kort en bondig Eben Venter se jongste roman tematies analiseer, die inhoud ‘n breë konteks gee, en in die loop van die resensie aandui dat Wolf, wolf  ‘n teken is van die mate waarin Venter uitstyg bo ander Afrikaanse skrywers. Met sulke resensies is Rapport Boeke weer ‘n proposisie vir die letterkunde..

Bleek planeet, deur Dolf van Niekerk. Resensie: Neil Cochrane. (Boeke24)
Cochrane gee goeie inligting oor die genre-konteks, asook die tematiese plasing. Uiteindelik sukkel hy om weg te steek dat hy teleurgesteld is: die gehalte van die gedigte is wisselend, hy is nie heeltemal oortuig deur Van Niekerk se argumentasie nie. Mens het nie ‘n rapier nodig as enkele welgekose, beleefde woorde dieselfde resultate kan lewer nie. Ek hou al hoe meer van Cohrane se resensies.

1 antwoord op ‘n Filosofiese inset

  1. Bludgeon, Rapier, Poison-Pen…

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.