by

Kritiese reaksie

Oktober 30, 2012 in Uncategorized

So kry ons Afrikaans …, deur Christo van Rensburg. Resensent: Jacques van der Elst. (Rapport Boeke)

Van der Elst kry twee dinge reg: Hy maak mens nuuskierig genoeg om die boek te lees; en hy maak jou kwaad genoeg om te wens iemand anders het die boek geresenseer. ‘n Boek soos hierdie is groot nuus, en die primêre taak van ‘n resensent is om aan te dui wat dit nuut bring, en hoe die inhoud verskil van vorige beskouings oor die onderwerp. Van der Elst doen dit nie. Kom naby daaraan (“Met dié publikasie word wegbeweeg van ‘n taalgeskiedenis wat die Afrikaanse gemeenskap verdeel het”), maar dan raak hy die kluts heeltemal kwyt. ‘n Deeglike resensent herhaal nie die skrywer se argumente nie, hy reageer krities, selfs wanneer hy positief is oor die nuwe insigte wat ‘n boek bring.

 

Soom, deur Hennie van Coller. Resensent: Helize van Vuuren. (Boeke24)

‘n Regte agteros-resensie. Maar dis ook die beste resensie van hierdie bundel tot dusver. Van Vuuren se kundigheid getuig uit die breë oorsig en kontekstualisering; sy wys ook op slordige teksversorging. Wie vinger wys … Haar opmerking dat die digter ‘n bydrae maak tot die genre “laat werk” van ouer digters is self swak geformuleer.

 

Dis nou ek, deur Carel Boshoff. Resensent: Reint Dykema. (Boeke24)

Het Reint Dykema geen mening oor hierdie boek nie? Loshande die swakste resensie wat nog deur Boeke24 geplaas is.

 

Laat 'n Antwoord

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Vereiste velde word aangedui as *.